Sensurile giratorii din Giroc, o adevărată pacoste. Şi încă nu a început şcoala… Video

Sensurile giratorii din Giroc, o adevărată pacoste. Şi încă nu a început şcoala... Video

Sensurile giratorii provizorii amenajate pe drumul judeţean care leagă Girocul de Timişoara sunt, deja, o adevărată pacoste pentru conducătorii auto. Cei care circulă zilnic pe această şosea spun că e doar începutul haosului, drumul urmând să devină un calvar odată cu debutul noului an şcolar.

Fără îndoială, trebuia făcut ceva pentru temperarea conducătorilor auto vitezomani şi iresponsabili – numeroase accidente s-au produs în ultimele luni între Timişoara şi Giroc – dar şi pentru a se putea vira mai în siguranţă spre şi dinspre străzile adiacente, însă, cu certitudine, ar fi existat şi soluţii mai puţin stresante.

Un filmuleţ postat pe grupul de Facebook Pro Giroc a iscat, cum era şi firesc, discuţii aprinse. Un şofer ajunge cu tirul într-unul dintre sensurile giratorii şi, nu doar că nu are posibilitatea să treacă prin el, din cauza gabaritului, ba chiar este nevoit să efectueze manevre care au necesitat timp. Noroc că, la acea oră, traficul era nesperat de lejer.

„Sunt supărată din cauza acestor minunate lucrări. Mă gândesc, cu groază, la ce ne așteaptă în septembrie”, a scris Laura B.

„Alooo, mai incet cu asa camion, ca ai speriat muncitorii aia care trebuiau, de ieri, sa lucreze la podetele pentru trecerile de pietoni… asa ceva domnule. Saracu sofer o fi crezut ca este un sens giratoriu adevarat, nu nenea, asta-i doar pe hartie… in realitate este o lucrare cu niste piese lego, cu utilitate tot asa, pentru copii” – Misha A.

„Sensurile sunt bine venite, dar cam prost făcute, ce sa facem atât se poate ???” – Adrian J.

„Cu mâna pe suflet pot spune că Dumnezeu mă iubește…,o zi în urmă am menționat că abia întorci o bicicletă , acei 6 m necesari unui sens giratoriu, menționez „necesari ” ,lipsesc fizic….-)))) , no’ a reușit domnul să demonstreze celor care și-au asumat pe nervii noștri acest mare kkkk…..ttt” – Mihaela I.

„Dați tag cjt timis, alin nica, ritivoiu dacă nu vin în teren măcar sa vadă video” – Sergiu S.

Consiliul Județean Timiș a amenajat patru sensuri giratorii provizorii la Giroc, pe Calea Timișoarei. Acestea sunt la intersecțiile cu străzile Aviației, Soarelui, Jupiter și Neptun. Între timp au fost montați stâlpișori între benzile de circulație. Valoarea lucrărilor este de 473.930 de lei.

“Lucrarea este a Consiliului Județean Timiș. Momentan există un disconfort, dar acesta va dispărea după lărgirea intersecțiilor și finalizarea întregului proiect cu două girații. Nu intră în atribuțiile primăriei Giroc, pentru că vorbim de DJ 595, drum județean administrat de CJ Timiș, care are și contractul de investiție. Urmează expropieri pentru lărgirea intersecțiilor și pentru realizarea de 2 benzi pe sens la cele două girații definitive. Regret că unii aruncă știri false și manipulează oamenii prin tot felul de zvonuri și atacuri politice, când e vorba despre interesul general, al comunei”, declara, în 18 iulie, Dan Vîrtosu, viceprimarul comunei Giroc.

Girocenii se plâng de noile mini-sensuri, care sunt de fapt niște improvizații rotunde, din bucăți de plastic, care blochează banda 2. Ele sunt însă singura soluție tehnică ce a putut fi momentan adoptată, până la lărgirea intersecțiilor și până la construirea celor două sensuri giratorii definitive, cu val înălțat de pământ și diametru de 6 metri.

În fapt, cele patru “insule” sunt temporare și, conform celor de la Primăria Giroc, reprezintă demarcația de împrejmuire pentru viitori stâlpi de iluminat, la două intersecții, cele finale, cu diametru de 6 metri. Prin proiect, în urma exproprierilor, girațiile vor avea câte două benzi pe sens, eliminând disconfortul și aglomerația care se crează acum prin blocarea unei benzi de circulație.

Conform administrației județene, noile sensuri ar trebui să ofere mai multă siguranță în trafic și vor fi executate de o firmă din județul Dolj, care a câștigat achiziția organizată de Consiliul Județean Timiș (CJT).

Potrivit celor mai recente informaţii, sunt discuţii la nivelul conducerii CJT şi al Primăriei Giroc privind renunţarea la aceste sensuri giratorii provizorii, în forma lor actuală, şi la găsirea unei alte soluţii, până la începerea şcolii.

Sursa video / foto: Facebook / Pro Giroc


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *