Alin Nica, președintele PNL Timiș: „Nu ne dorim creșteri de impozite și taxe și nu suntem de acord cu măsuri socialiste”

Alin Nica a fost revocat din Consiliul Național de Integritate. „Votul politic bate justiția!”, afirmă președintele CJT

Alin Nica, președintele PNL Timiș: „Nu ne dorim creșteri de impozite și taxe și nu suntem de acord cu măsuri socialiste”

Reducerea cheltuielilor bugetare este tema verii pentru liberalii din Timiș. Președintele PNL Timiș, Alin Nica, spune că aceste măsuri erau necesare și, chiar dacă unele decizii sunt mai dificile, acestea trebuie luate pentru echilibrarea bugetară, dar liberalii nu vor susține niciodată creșteri de taxe sau alte măsuri care să afecteze mediul privat.

“Este important să dăm semnalul clar că efortul de echilibrare bugetară începe cu statul și e făcut în cea mai mare parte de stat. Coaliția de guvernare își asumă acum măsuri de reducere a cheltuielilor pentru care PNL a insistat. Este un plan de reducere a cheltuielilor care are două componente majore, cea legată de performanță și cea care privește disciplina financiară în utilizarea banilor publici. Aceste principii au fost agreate la nivel de Coaliție și, în baza lor, s-a elaborat planul de măsuri”, spune vicepreședintele național al PNL, Alin Nica.

“Românii văd foarte clar că actuala guvernare înțelege atât să reducă cheltuielile, cât și să crească veniturile bugetare. Ambele lucruri sunt importante și ambele trebuie făcute, iar scopul final rămâne un deficit bugetar rezonabil, condiție – cheie pentru accesul la fondurile PNRR și pentru dezvoltarea în continuare a țării. Este important de precizat, de asemenea, că de mai mult timp circulă diverse propuneri și variante de măsuri fiscale care privesc mediul de afaceri, dar nu s-a luat încă o decizie. Atunci când se va lua o decizie în coaliție, ea va fi anunțată public, fără nicio întârziere. Noi nu vom fi de acord sub nicio formă cu măsuri socialiste de suprataxare a mediului de afaceri. Scopul Coaliției trebuie să fie creșterea veniturilor la bugetul statului, nu de a taxa economia sau de a afecta în vreun fel mediul privat. Nu ne dorim creșteri de impozite și taxe ne dorim să facem ordine bugetară”, a subliniat Nica.

Acesta spune că toate măsurile sunt atent chibzuite, tocmai pentru a nu afecta companiile, pentru a nu afecta motoarele economiei.

“Antreprenorii pot conta pe PNL pentru a susține interesele mediului de afaceri, pentru a ajuta companiile în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea business-urilor. Astăzi singurele decizii ale Coaliției sunt legate de reducerile bugetare. Toate măsurile au avut în vedere încadrarea în deficitul bugetar pentru a nu risca pierderea fondurilor europene, punerea la adăpost a economiei României în perspectiva prognozelor tot
mai sumbre făcute de analiști și organisme internaționale privind iminența unei crize economice cel puțin la fel de dure ca cea din 2008 dar și crearea premiselor pentru un plan de dezvoltare rapidă a economiei României”, a mai spus liderul liberal.

Efortul statului înseamnă eliminarea a peste 200.000 de posturi vacante, reducerea numărului de șefi din administrația publică, o reformă a deconcentratelor, scăderea numărului secretarilor de stat cu minimum 20 la sută, precum și cel al membrilor din Consiliile de Administrație. De asemenea se va reduce numărul de funcții de conducere de la 12 la 8 procente din totalul angajaților.

Va fi desființată funcția publică de șef de birou și va crește numărul de persoane din subordinea celor ce dețin funcții de conducere. Vor fi comasate instituții subordonate Parlamentului, Guvernului, Ministerelor. Vor fi descentralizate unele servicii și vor fi prioritizate programele naționale de investiții. În companiile de stat va fi redus cu 50% numărul consilierilor celor din conducere.

Numărul membrilor consiliilor de administrație va fi redus la maximum 7 persoane, iar al celor din Comitetele de specialitate va fi redus la 5. Totodată, indemnizațiile cuvenite acestora vor fi reduse la echivalentul a trei salarii medii brute pe ramura de activitate, dar nu mai mult decât indemnizația lunară a unui secretar de stat. În plus, vor fi limitate salariile de bază ale personalului cu funcții de conducere în companiile de stat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *