Record de îmbolnăviri în Timiș. Focar la Poliţia Timiş

Șapte decese și 316 cazuri noi în Timiș: Timișoara-196, Lugoj-11, Dumbrăvița-8, Ghiroda-6, Giroc și Moșnița-câte 5. Toate localitățile

Starea de alertă care expiră mâine ar putea fi prelungită, dacă așa va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care se va întruni înainte de ședința de Guvern.

„Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Vom avea o săptămână cu un număr crescut de cazuri.

CITEŞTE ŞI: Baron local timișean, executat exemplar de primari

Suntem în plin sezon estival, în plin sezon de relaxări, suntem într-un moment în care avem un număr mare de cazuri, testăm un număr mare de suspecți de infecție cu COVID și secundar vom avea și un număr mare de rezultate pozitive. Esența este ca aceste rezultate pozitive să le putem gestiona.

În contextul in care nimeni din țara asta nu o să respecte niște regulii și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri, a spus, ministru Sănătății, Nelu Tătaru. Declarația vine în contextul în care astăzi, au fost înregistrate peste1.450 de noi îmbolnăviri și peste 53 de decese.

Focar la Poliția Timiș

Timișul a atins 1.800 de îmbolnăviri de la începutul epidemiei, după ce astăzi, a fost raportat un număr record de cazuri noi, 80, după efectuarea a 1.834 de teste. Alți opt timișeni au fost retestați pozitiv.

CITEŞTE ŞI: Aquaparc aproape de Timișoara

Au fost înregistrate și două decese, totalul morților ajungând la 89. Azi, din cei 202 de pacienți internați în spital 20 erau în stare gravă la Terapie Intensivă.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a demarat anchete epidemiologice în rândul polițiștilor timișeni după ce 11 angajați ai Inspectoratului de Poliție Timiș – ofițeri și agenți – au fost depistați pozitiv cu noul coronavirusului. Alți 11 angajați, contacți ai persoanelor infectate, se află în izolare la domiciliu.

Primii confirmați pozitiv au fost doi polițiști de la Rutieră.

Un alt focar a izbucnit la o fabrică de încălțăminte din Buziaș, unde șapte angajați au fost depistați pozitiv.
Rămân active focarele de la Maternitatea Odobescu, Spitalul Județean Timișoara, un centru de îngrijire a minorilor abandonați din Timișoara, firma Smithfield, Autoliv Lugoj și Gottlob.

Ziua cu cele mai multe decese

Până azi, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 31.547 pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 pacienți asimptomatici au fost externați la zece zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 571 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2.860 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

„În intervalul 12 august, ora 10 – 13 august, ora 10, au fost înregistrate 53 de decese (32 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

CITEŞTE ŞI: Creșă într-o comună timișeană

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, unul la categoria de vârstă 40-49 ani, trei la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 la categoria de peste 80 de ani.

49 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar patru pacienți care au decedat nu au prezentat comorbidități” a precizat Grupul de Comunicare Strategică.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 erau, astăzi, de 7.437. Dintre acestea, 478 erau internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.450.269 de teste. Dintre acestea 22.649 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.999 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.650 la cerere, potrivit informării oficiale transmisă astăzi.

Pe teritoriul României, 7.935 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus erau, azi, în izolare la domiciliu, iar 5.421 de persoane se aflau în izolare instituționalizată. De asemenea, 20.775 de persoane se aflau în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată erau 101 de persoane.
„În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.003 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 564 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 1045 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 253.690 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, azi, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.630 au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus: 1.891 în Italia, 570 în Spania, 124 în Franța, 2.672 în Germania, 157 în Marea Britanie, 28 în Olanda, doi în Namibia, patru în SUA, 111 în Austria, 19 în Belgia, șase în Japonia, doi în Indonezia, doi în Elveția, doi în Turcia, doi în Islanda, doi în Belarus, 19 în Grecia, doi în Cipru și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până ieti, 123 de cetățeni români aflați în străinătate (31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, nouă în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia și unul în Republica Congo) au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 189 au fost declarați vindecați: 159 în Germania, 18 în Franța, șase în Japonia, doi în Indonezia, doi în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *