Premiul „Speranța” al Societății Timișoara, prilej de dezbatere pe tema justiției

societatea timisoara 1

Premiile Societății Timișoara pe anul 2018 au fost anunțate în ianuarie.

Ieri, cu prilejul unei dezbateri cu tema ”În apărarea justiției independente. Procurorii în alertă”, organizată la Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran”, a fost înmânat unul dintre ele.

Masa rotundă, moderată de Brîndușa Armanca, l-a avut ca invitat special pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, cel care a fost distins cu Premiul „Speranța” al Societății Timișoara.

Celelalte premii au revenit după cum urmează: Premiul „Ion Monoran”, filosofului Mihai Șora, Premiul „Oscar Berger”, jurnalistului Cristian Pantazi, Premiul „Secera și ciocanul”, lui Tudorel Toader, ministrul justiției.

Lazăr a declarat la primirea distincției că Premiul „Speranța” va intra în cultura instituțională a Ministerului Public.

Tot el a spus că lasă în urmă un minister public independent, care a adoptat modelul judiciar european și că o întoarcere la vremurile de dinainte nu mai este posibilă, lucru pe care l-au arătat și protestele din justiție.

Când și-a asumat mandatul și-a propus soluționarea dosarelor istorice (cel al disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, al Mineriadei și al Revoluției, ultimul fiind trimis în instanță în aprilie).

Despre eveniment sunt de menționat câteva aspecte. Primul este acela că Societatea Timișoara și-a menținut opțiunea anunțată în legătură cu premiile pe care le acordă anual, în ciuda contextului plin de controverse din zona justiției.

La dezbatere au participat Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara, alți membri ai acestei organizații, magistrați, universitari și jurnaliști.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Premiul „Speranța” al Societății Timișoara, prilej de dezbatere pe tema justiției

  1. Procurorul Lazăr n-a fost un torționar, dar nici un inocent. Augustin Lazăr a fost încă o rotiță în angrenajul infernal al dictaturii comuniste. Dar nu m-as mira sa-l declare desident ! Daca ar avea demnitate, si-ar da demisia !

    1. De ce trebuie să îți dai cu părerea, ești chiar în măsură să spui ceva ce nu se știe. ? Dacă este atacat de Draknea@Co. înseamnă că a făcut ceva pentru justiția care îl deranjează pe acest șef deplorabil al partidului cel mai mare și cel mai jalnic din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *