Şofer român de camion, rupt de beat, a căzut din scaun, de la volan, pe o autostradă din Franţa

politia franceza 1

Şofer român de camion, rupt de beat, a căzut din scaun, de la volan, pe o autostradă din Franţa. Poliţiştii erau de faţă şi nu le-a venit să creadă în ce stare era camionagiul.

Șoferul român în vârstă de 66 de ani a fost arestat sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 16.00, pe autostradă, într-o zonă de odihnă din Narbonnais. Se schimba în cabină și avea o rată de 2,40 grame de alcool pe litru de sânge.

El a fost judecat luni, de Curtea Penală din Narbonne. Povestea lui spune multe despre starea în care șoferul român de 66 de ani conducea pe autostradă, sâmbătă după-amiază.

Mai mulţi şoferi au alertat jandarmii, după ce mişcările camionului de 44 de tone condus de român. Mastodontul lovea marginea autostrăzii, pericolos pentru ceilalţi participanţi la trafic.

La ora 16, şoferul a fost ajuns din urmă de o patrulă de poliţişti. Era în cabină și se schimba. Era atât de beat încât a căzut din scaun, în faţa poliţiştilor, scrie L’Indépendant.

Şoferul se numeşte Virgil şi a recunscut că în acea după-amiază a băut bere „în cantități foarte mari”. De ce? „Pentru a-mi vindeca stomacul, mă supăra.”, răspunde președintelui Curții Penale din Narbonne, Philippe Romanello.

În timpul detenției, jandarmii care l-au interogat au remarcat că suspectul tremura. E alcoolic? „Nu”, răspunde el. A fost vreodată condamnat? – Nu. Toată viaţa a fost şofer de camioane, dar în Franţa e cercetat şi pentru două încălcări ale timpului de odihnă. El a spus că a condus sâmbătă pentru că se grăbea să ajungă acasă, în România, unde-l aşteaptă o soţie bolnavă.

Judecătorul a decis ca Virgil să fie condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, interdicția de conducere timp de 5 ani pe teritoriul francez, și 1.000 de euro de amendă. Virgil a părăsit tribunalul pe jos. Angajatorul lui va trebui să trimită un alt şofer în Franţa pentru a aduce camionul, scrie observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *