Ofertă generoasă, din nou, la Bursa locurilor de muncă

bursa locurilor de munca

Aproape 1.200 de locuri de muncă au fost puse pe tapet, ieri, de cele 50 de firme care au luat parte la târgul de joburi de la Casa Tineretului din Timişoara.

După cum se ştie, şomajul din Timiş este minuscul, ba chiar în diminuare, căci ultima rată calculată indică numai 0,74 la sută persoane fără angajament, din totalul celor apţi de muncă. „Lipsa de personal din judeţul Timiş crează o presiune foarte mare pentru angajatori, pe care încercăm să-i sprijinim, de exemplu, prin programe precum stimularea încadrării persoanelor cu vârsta de cel mult 25 de ani, dar şi prin alte mecanisme”, susţine Simona Potîng, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, instituţia care a organizat, ieri, Bursa generală a locurilor de muncă de la Casa Tineretului.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea, către Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda: Aici, în faţa oltenilor, îi rog să-mi fie naşi!

Personalul cu studii medii e cel mai căutat

Personalul direct productiv a fost de departe cel mai vânat de firmele prezente la eveniment, astfel încât din totalul de 1.174 de joburi disponibile, doar 57 necesitau studii superioare.

Cele mai căutate meserii din categoria studiilor medii, de către firmele prezente la bursa de ieri, sunt cele de montator de subansamble, operator de maşini şi unelte, operator de mase plastice, operator producţie, muncitor necalificat, şofer de autocamioane şi alte maşini de mare tonaj, Montator, reglor, depanator de aparate de telecomunicaţii, lucrător comercial, casier, vânzător, manipulant de mărfuri, confecţioner de îmbrăcăminte.

CITEŞTE ŞI: Cresc taxele locale

La categoria studiilor superioare, calificările de programator IT, inginer de automatică şi calculatoare, consultant în asigurări, inginer de sistem informatic şi proiectant de instalaţii au fost cele mai cerute de către firmele prezente. Ar mai fi de notat că şi structuri militare precum Jandarmeria sau Ministerul Apărării au apelat, ieri, la Bursa locurilor de muncă pentru recrutarea de ofiţeri, subofiţeri şi alte categorii de personal.

De asemenea, Penitenciarul Timişoara, o prezenţă obişnuită la astfel de manifestări, a avut sand, în încercarea de a le găsi angajamente deţinuţilor aflaţi aproape de momentul liberării.

Disponibilizările nu vor mări semnificativ șomajul timișean

Trebuie spus că în Timiş, pe o „secetă” severă de personal, companiile încearcă să profite rapid de fiecare oportunitate. Bunăoară, pentru cei peste 350 de oameni care urmează să fie disponibilizaţi de Nestlé la sfârşitul lunii mai, 51 de firme s-au prezentat, recent, la un târg de joburi organizat chiar de multinaţionala în cauză.

„Mulţi dintre cei care nu vor mai avea un angajament cu Nestlé începând cu data de 1 iunie şi-au găsit deja alt loc de muncă, alţii încă mai caută, unii chiar la bursa de astăzi.

Nici disponibilizarea de la Nestlé şi nici cea de la Rieker din Lugoj nu vor avea un impact major, după părerea mea, asupra ratei şomajului din judeţul Timiş, deoarece mulţi alţi angajatori îi preiau pe cei care rămând fără serviciu”, susţine Simona Potîng.

Angajatorii din Timiș se vor bate, mai mult ca sigur, și pentru recrutarea tinerilor care vor părăsi băncile liceelor în luna iunie.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş se va implica, de altfel, și pe linia încadrării în muncă a liceenilor din anii terminali. Mai precis, instituția va organiza, în special în timpul săptămânii Școala Altfel, dar și ulterior, în informarea elevilor din ultimul an de liceu asupra posibilităților de angajare existente în județ, după cum afirmă Simona Potîng.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *