Nicolae Bitea, director general al STP Timişoara: „Dacă nu pui suflet în ceea ce faci, nu te poţi bucura de succes”

Nicolae Bitea a demisionat din funcţia de director general al STPT

-Sunteţi un tânăr care a ajuns destul de devreme în funcţii publice. A fost greu să răzbiţi pentru a vă face cunsocute proiectele şi viziunea managerială?

– Nu a fost deloc uşor. Eu nu am provenit dintr-o familie unde să primesc totul pe tavă, ca să pot avea un drum lin, fără obstacole, dar şi fără provocări.

CITEŞTE ŞI: Secvențe inumane surprinse într-o unitate de învățământ din Timișoara? (video)

Poate că asta m-a şi ambiţionat şi mi-a dat putere de a depăşi anumite bariere pe care unii le-ar considera inabordabile. Încă de mic, mi-am dat seama cât de mult contează educaţia, pentru că doar astfel poţi reuşi în viaţă şi să fii apreciat de comunitate. Nu e însă de ajuns să înveţi.

E absolut nevoie şi de o conduită morală ireproşabilă. Seriozitatea, corectitudinea, punctualitatea şi transparenţa deciziilor sunt lucruri care nu trebuie nicedecum să ne lipsească, dăcă vrem cu adevărat să ni se acorde respect şi să devenim persoane reprezentative ale comunităţii. Apoi, dacă nu pui suflet în ceea ce faci, nu te poţi bucura de succes.

– Cât de mult vi se potriveşte funcţia de director general al Societăţii de Transport Public Timişoara?

– Ca să fac o legătură cu ceea ce spuneam mai înainte, este proiectul meu de suflet. Sunt foarte determinat în ceea ce fac, pentru că, dincolo de proiectele care trebuie aplicate, sunt conştiient că pentru mine STPT este şi o carte de vizită.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea, către Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda: Aici, în faţa oltenilor, îi rog să-mi fie naşi!

Şi trebuie în mod obligatoriu să o onorez cum trebuie, chiar dacă asta înseamnă multe sacrificii.

– Este solicitantă munca de director al unei asemenea societăţi?

– Desigur că o asemenea activitate implică multă muncă, dar nu mă pot plânge. Ştiam care sunt provocările şi chiar dacă ziua de lucru începe dimineaţa la 5,50 şi se termină seara după ora 18, nu regret alegerea făcută.

CITEŞTE ŞI: Ofertă generoasă, din nou, la Bursa locurilor de muncă

Sunt, desigur, multe privaţiuni în viaţa socială, dar şi multe satisfacţii.

Pe lângă muncă, e nevoie şi de responsabilitate şi echilibru în decizii. Altfel nu se poate în sistemul de transport.

– Sunteţi mulţumit de lucrurile realizate?

-In mare parte, da. Se putea şi mai bine, dar sunt convins că ne îndreptăm în direcţia potrivită. Avem o foarte bună colaborare cu Primăria Timişoara, ne bucurăm îndeosebi de sprijinul domnului primar Nicolae Robu, precum şi de al consiliului de administraţie, al cărui preşedinte este Cosmin Ligius Buboi.

Totodată, am reuşit să cristalizăm o echipă de lucru serioasă, profesionistă, cu oameni dornici de muncă, pentru că, foarte important, tot ceea ce face are în plan central omul. El este destinatarul tuturor eforturilor noastre, în slujba cetăţeanului trebuie să fim. De aceea, mă bucur să pot spune că sunt multe realizări cu care ne putem mândri.

Am angajat 55 de şoferi şi vatmani, capitol la care eram deficitari, şi ne dorim dublarea numărului lor. Suntem bucuroşi, totodată, că am obţinut avizul ANRSC privind întreţinerea iluminatului public.

Un succes deosebit l-am înregistrat în privinţa transportului şcolar. În doar două luni şi jumătate, am ajuns să acoperim opt trasee şi ne dorim ca numărul acestora să ajungă la zece, în curând.

Avem, adunat din 14 ianuarie, peste 10.000 de copii care sunt transportaţi cu minibuzele, lucru care, cu siguranţă, contribuie serios la degrevarea traficului rutier din Timişoara.

Nu în ultimul rând, am introdus transportul cu trotinetele, o măsurăpe cât de spectaculoasă, pe atât de eficientă. Avem, momentan, 25 de trotinete şi intenţionăm să mai aducem 100 în acest an şi încă atâtea în 2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Nicolae Bitea, director general al STP Timişoara: „Dacă nu pui suflet în ceea ce faci, nu te poţi bucura de succes”

  1. Un pupincurist care doar a lins atît la PDL ,cit si acum la PNL.O persoană fără pic de caracter și doar funcția îl interesează. De aceea nu arw timp nici să se căsătorească.

  2. Dar ce interviu! Ce intrebari! Eugen Istodor style. Glumesc, ar fi fost chiar fain. Prea ridicate la fileu, prea ca pe vremuri.

  3. Bitea ii spune „suflet” unui organ uman care se numeste limba. Si da, a pus limba tare si apasat in posteriorul Marelui Carmaci. Ma prapadesc de ras cu „interviurile” astea. De aia moare presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *