Secvențe inumane surprinse într-o unitate de învățământ din Timișoara? (video)

gradinita 25 timisoara

Plânsetul unui copilaș aflat la Grădinița p.p. nr. 25 a fost auzit de către o mamă venită să-și ia micuțul din grădiniță. Ea a înregistrat dialogul între copilaș și îngrijitoare.

„Sunt cuminte, sunt cuminte, auuu, mamaaaa”, strigă copilul, în timp ce i se spunea să doarmă. „Du-te pe pat, du-te pe pat, a țipat îngrijitoarea.

Înfricoșat și printre sughițuri micuțul i-a spus: „M-am cumintit, nuuu, m-am cumințit, nu vreau și nu-mi place„.

Cu înregistrarea mama copilului s-a dus la directoarea grădiniței, solicitându-i să remedieze problema și s-o înștiințeze pe mama copilului abuzat, care mai apoi să depună, dacă vrea, o sesizare.

De asemenea, filmul a ajuns la mai multe mămici, care acum sunt destul de îngrijorate de felul cum se vor purta educatoarele și îngrijitoarele cu copiii lor.

Nu-i în ograda noastră…

Mihaela Matei, directoarea grădiniței, susține că evenimentul nu a avut loc în unitatea pe care o conduce, că preșcolarii ar fi fost plecați din clădire, deoarece ar fi fost în săptămâna ”Altfel”.

Practic, directoarea e convinsă că cea care a abuzat copilașul ar fi o îngrijitoare de la creșă, și nu una de la grădiniță.

Toate acestea în contextul în care creșa se află la parter și avea, în timpul filmării, fereastra închisă, iar copilul lega vorbele mult mai bine decât un micuț sub trei ani.

Preșcolari plesniți

Grădinița p.p. nr. 25 este cunoscută ca fiind una cu lipsă de personal.

Anul trecut, plecând o educatoare, au adus una nouă, fiind nevoiți să comaseze două grupe.

Tânăra având un temperament mai vulcanic ar fi plesnit un copilaș.

În cele din urmă cazul a fost uitat iar cele două grupe au fost din nou despărțite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Secvențe inumane surprinse într-o unitate de învățământ din Timișoara? (video)

 1. Nu vad nimica senzational in stirea asta ! Este un copil mic care plange la ora somnului ca multi altii ca el, fiind obosit, speriat etc. Eu as invitat pe toti parintii astia revoltati sa mearga la Inspectoratul Scolar Judetean Timis si sa intrebe de ce au fortat directoriii de gradinite sa inscrie intr-o grupa si 30 de copii ? Cand legea educatiei prevede un numar maxim de 20 de copii la grupa ! Parintii trebuie sa stie ca fiecare copil are un cost standard pe care il acopera statul cu prosesul instructi – educativ al copilului . Acesta fiind foarte mic se forteaza numarul de copii la grupa pentru a acoperii cheltuielile cu personalul , utilitatile si alte cheltuieli . Personalul nedidactic din gradinite este mult sub normativ si nu vine nimeni sa se angajeze din cauza salariului mic . Asa ca in aceste conditii directorii de gradinite se vad nevoiti sa lucreze cu personal sub normativ , in general de proasta calitate din cauza salarizarii cu efective de copii peste numarul legal si astfel apar aceste sa le zicem incidente . Ii invit pe parinti sa faca un exercitiu de imaginatie cum s-ar descurca domniile lor cu 25-30 de copii singuri 5-6 ore pe zi ?

  1. Asa este, aveti perfecta dreptate!

   Acolo este lipsa de personal, dar in primaria robu geme de 650 de angajati care NU fac nimic, bani pentru ei exista la salarii dublate!

   Nu mai vorbim de cele doua miliarde de euro (!!!!!) pensii speciale platite unor paraziti in Romania, pentru asta sunt bani!!!

 2. Doamna Anonim stiu ca tineti cu personalul, dar aici este vorba de o lipsa de pedagogie crasa unde copii risca sa ramana cu traume toata viata.Foarte bine ca aceasta mama a filmat si a luat atitudine.
  Sunt metode simple de a stapani copii fara a ajunge aici…doar trebuie invatate….Poate directoarea sa le mai faca training la angajate. Apropo sper ca s-a scos chestia cu statul pe olita jumatate de ora…pana adormeau pe ele saracutii copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *