Nu toți călătorii cu transportul public iubesc curățenia

gunoi stpt

În cadrul Societății de Transport Public Timișoara, tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele sunt salubrizate – interior şi exterior – în fiecare zi, de 20 de angajaţi.

CITEȘTE ȘI: Ungurii mai au de construit 15 km de autostradă până la granița noastră, dar nu au la ce să se conecteze

Toate mijloacele de transport sunt supuse unui program de salubrizare, care se efectuează zilnic, la retragerea în garajul auto şi în depou, unde sunt curăţate şi igienizate în interioare (măturarea/spălarea podelelor cu detergenţi şi dezinfectanţi, ştergerea prafului) şi în exterioare (spălate şi date cu spumă). Separat de salubrizarea zilnică, o dată pe săptămână, toate tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele STPT sunt supuse unui program general de curăţare şi igienizare.

CITEȘTE ȘI: Un preot român a murit într-un acident pe o autostradă din Croaţia. Mama lui e în stare critică în spital

Cu toate acestea, din păcate, apar şi situaţii în care igiena şi curăţenia din unele mijloacele de transport în comun sunt afectate de comportamentul neadecvat al unor călători, care nu respectă normele de conduită în mijloacele de transport. Sunt cazuri în care la STPT sunt semnalate situaţii în care curăţenia este afectată de comportamentul acestora încă de la primele ore ale dimineţii, în intervalul orar 6-9, perioadă în care călătorii noştri se îndreaptă spre serviciu, şcoală sau facultate.

CITEȘTE ȘI: Bărbat înșelat la farmacie

Dacă la ieşirea în traseu mijloacele de transport în comun sunt complet curăţate şi igienizate (interior şi exterior), altfel stau lucrurile la retragerera acestora în depou şi în garaj, când angajații găsesc în interiorul acestora pahare de plastic, sticle, doze de bere, ambalaje de dulciuri sau alte alimente, coji de seminţe şi alune etc.

Tot în interior, în perioada în care mijloacele de transport în comun se află pe trasee, unii călători se dedau inclusiv la acte de vandalizare, care constau în ruperea scaunelor, tăiatul tapiţeriilor de pe scaune, grafitti sau înfundarea validatoarelor cu gumă de mestecat, hârtie sau ace.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru la Eurovision. Favorita, Laura Bretan, ai cărei părinți provin din Lugoj, ar fi fost `scoasă din cursă` pentru declarațiile de susținere a familiei tradiționale

Au fost şi cazuri în care mijloacele de transport în comun au fost retrase în depou/ garaj cu geamurile sparte cu pietre sau alte obiecte contondente aruncate de indivizi certaţi cu legea.

„Suntem conştienţi că majoritatea covârşitoare a călătorilor nu are nimic în comun cu cele prezentate, dar, din păcate, călătorii de bună credinţă suportă consecinţele acţiunilor unor indivizi certaţi cu legea şi cu bunul simţ.

Pe această cale, rugăm călătorii, dacă sunt martori iar acest lucru este posibil, să ne sesizeze actele de vandalism din mijloacele de transport în comun.

Colegii noştri din departamentul de control vor intensifica controalele pe mijloacele de transport în comun, iar unul din obiectivele acestora va fi identificarea celor care afectează curăţenia, aceştia urmând să fie sancţionaţi contravenţional conform HCL 371/2007, art. 32, al. 1), lit. d)”, explică reprezentanții STPT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *