Ungurii mai au de construit 15 km de autostradă până la granița noastră, dar nu au la ce să se conecteze

lucrari autostrada

Vecinii noştri maghiari se apropie cu autostrada de graniţa României, dar nu prea au la ce să se lege. Autorităţile de la noi fac eforturi mari să reînceapă lucrările pe o porţiune de cinci kilometri de la frontieră. Vor neapărat să inaugureze tronsonul anul acesta.

CITEȘTE ȘI: Bărbat înșelat la farmacie

La aproape 15 ani de la începutul lucrărilor pentru Autostrada Transilvania, se pregăteşte din nou şantierul pentru o bucată puţin mai mare de cinci kilometri, între Biharia şi Vama Borş. Cinci kilometri şi 350 de metri de şosea rapidă vor costa 29 de milioane de euro.

În zonă au fost mobilizate mai multe utilaje. Acestea nivelează terenul şi pregătesc spaţiul unde vor fi depozitate materialele de construcţie.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru la Eurovision. Favorita, Laura Bretan, ai cărei părinți provin din Lugoj, ar fi fost `scoasă din cursă` pentru declarațiile de susținere a familiei tradiționale

Segmentul de cinci kilometri de la graniţă trebuia construit împreună cu altele, de compania americană Bechtel, dar după rezilierea contractului, statul i-a ales pe spaniolii de la Corsan.

După un an au renunţat însă la lucrări. Autorităţile au scos din nou la licitaţie şantierul anul trecut, iar segmentul din Bihor a fost atribuit firmei unui om de afaceri din Oradea. Acum, autorităţile au impus un termen clar.

Beniamin Rus – patronul firmei de construcţii: „Noi am primit un mesaj din partea companiei (CNAIR – n.r.) şi a ministerului (Transporturilor – n.r.) că ar trebui să îl finalizăm anul acesta”.

CITEȘTE ȘI: Un cântăreţ iubit în tot Banatul a murit într-un cumplit accident, în Germania (video)

Lucrările la porţiunea de autostradă de la graniţă ar trebui să începă cel târziu în aprilie, dacă sunt gata toate avizele.
Beniamin Rus – patronul firmei de construcţii: „Dacă nu încep, este compromisă finalizarea proiectului anul acesta. Pentru un anumit sortiment avem nevoie de 500 de maşini în fiecare zi.

10.000 de tone pe zi şi asta pe o perioadă de două luni şi jumătate.”

Ungaria este foarte aproape să termine autostrada care ar trebui să se continue la noi cu şoseaua rapidă Transilvania. Şoferii cred însă că autostrada se va opri la graniţa noastră.

Geza Batori – primarul comunei Borş: „Abia aştept, este vitală pentru această zonă. Am înţeles că partea maghiară este cu autostrada la Berettyóújfalu. De acolo mai sunt 15 kilometri, se apropie de noi. Trebuie să facem şi noi”.

Autostrada Transilvania, Braşov – Vama Borş, are în proiect peste 400 de kilometri, dintre care au fost terminaţi până acum mai puţin de o treime, scrie digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ungurii mai au de construit 15 km de autostradă până la granița noastră, dar nu au la ce să se conecteze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *