Bărbat înșelat la farmacie

colaj catena arad

Clientului i-au fost vândute 6 folii de medicamente care aveau tăiate marginile pe care era inscripţionat termenul de valabilitate.

CITEȘTE ȘI: Un cântăreţ iubit în tot Banatul a murit într-un cumplit accident, în Germania (video)

Dacă dezvăluirile din ultima perioadă ne fac să ne întrebăm cât de adevărat sau fals e medicul care ne tratează, se pare că avem motive să ne întrebăm şi cât de bune sau rele sunt medicamentele pe care le cumpărăm de la farmacie. Sunt valabile sau sunt expirate? Ne vor ajuta să ne vindecăm sau ne vor face rău?

Vă prezentăm, mai jos, situaţia uluitoare în care a fost pus un arădean la farmacie.

„Am fost, pe 13 februarie, la Farmacia Catena situată pe Bulevardul Revoluției nr. 52-54 și am cumpărat, cum se vede pe bonul fiscal, 3 cutii de Captopril 50mg de la firma Labormed. O cutie era ambalată normal, cu 3 blistere a câte 10 tablete, ca întotdeauna, însă echivalentul celorlalte 2 cutii mi s-a dat fără cutie, în 6 blistere a câte 10 tablete.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii fără buletin nu aduc bani comunității

Întrebând-o atunci pe farmacistă de ce mi se dau aşa, aceasta s-a scuzat că nu are cutie pentru cele 6 blistere, dar la momentul respectiv nu am sesizat nimic neobișnuit. Ideea mea era să cumpăr 3 cutii practic, ca de obicei” – relatează E.C.

Arădeanul precizează că a cumpărat acest medicament pentru tratamentul hipertensiunii pentru o persoană în vârstă, care îl consumă de ani de zile și niciodată până acum nu l-a primit decât normal, în cutii clasice cu 30 de tablete. „Fiecare blister are întotdeauna trecută data de expirare pe el, astfel că nu mi-am pus problema că de data asta ar fi altfel” – spune E.C.

CITEȘTE ȘI: Cerere uriașă pentru un bărbat specializat în lăsat femei gravide. A reușit peste 800 de sarcini

Surpriza a fost când persoana pentru care au fost cumpărate medicamentele a sesizat că „fiecare din cele 6 blistere individuale sunt decupate la ambele capete, astfel încât era înlăturată data de expirare, aspect care inevitabil te conduce la concluzia că medicamentele au fost scoase din cutiile lor și vândute separat tocmai pentru că erau expirate deja și să nu se vadă termenul depășit de pe cutie de către viitorul client. Scoțându-le din cutie și decupându-le la ambele capete, le-au putut vinde normal” – opinează cumpărătorul.

A cerut explicaţii

Consternat de situaţie, arădeanul s-a dus din nou la farmacie pentru a cere explicaţii. „Când am revenit după două zile la Catena și am cerut să vorbesc cu diriginta de farmacie, anume doamna Sânziana Mitric, am întrebat-o de ce este tăiată vizibil și grosier data expirării de pe fiecare din cele 6 folii distincte de Captopril 50 mg, firma Labormed (echivalentul a două cutii).

I-am arătat comparativ cutia standard, cu termen de expirare 2021, cumpărată pe același bon tot atunci și ne-am uitat amândoi la diferența de format dintre cele 6 folii și foliile clasice din cutia standard. Doamna Sânziana a început să se bâlbâie, vizibil deranjată că am sesizat o atare chestiune, incapabilă fiind să formuleze o explicație clară. Dânsa susținea că unele medicamente vin fără data de expirare pe foliile din cutie” – povesteşte E.C.

CITEȘTE ȘI: Titlurile de proprietate, prioritate maximă. Apel al vicepreşedintelui PNL Timiş, Cosmin Buboi, către Comisia de fond funciar a prefecturii

El subliniază că „este imposibil ca același producător sa menționeze dintotdeauna data de valabilitate pe blisterele din orice cutie de Captopril 50 mg, ca fix acum să facă rabat. Mai ales că se vede clar din fotografiile făcute de mine că este tăiat fiecare din cele 6 blistere la ambele capete, pentru a deruta probabil clientul și pentru ca el să nu observe că achiziționează medicamente gata expirate, punându-și astfel sănătatea în pericol.”

I-au restituit 8 lei…

„Doamna dirigintă Mitric nu a mai venit cu nicio explicație și mi-a zis că îmi dă banii înapoi, că nu înțelege care e problema. I-am repetat că am fost înşelat și mi s-au vândut medicamente expirate cu bună știință, aspect foarte grav!

Pentru dânsa, singura problemă era că îmi dă banii înapoi, aspect aproape irelevant în contextul dat. Ideea nu era că am dat 8 lei degeaba pe 6 blistere expirate, ci înșelăciunea urâtă din spate! Desigur că am primit banii înapoi pe cele 6 blistere și doamna s-a grăbit să reţină bonul fiscal și blisterele însă, precaut fiind, am făcut din timp fotografiile acestea, ca să nu mai existe alți păcăliți ca mine” – explică E.C.

Taxă pe naivitate

Arădeanul ţine să îşi exprime indignarea faţă de această situaţie: „Niciodată până acum nu am pățit o astfel de înșelăciune urâtă și profund contrară profesiei de farmacist!

De ani de zile cumpăr medicamente, cosmetice sau suplimente naturiste de la zeci de farmacii distincte din Arad, însă e prima dată când mă aflu într-o situație care mă revoltă!

Dacă eu, la 30 de ani, am fost înșelat – naiv și de bună credință fiind –, gândiți-vă la persoanele în vârstă cum pot fi păcălite de astfel de rele practici farmaceutice!” – conchide E.C.

VEZI MAI MULTE PE aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bărbat înșelat la farmacie

  1. Marea parte a farmaciilor au peste 50 la sută produse cosmetice , daca nu mai mult , iar în 95 la sută personalul este 95 la sută format din tinere , sînt străine de cauza , nu stiu daca mai este vreuna în care sa existe un farmacist adevarat , care sa stie sa prepare diverse preparate farmaceutice , iar medicamentele mai ieftine lipsesc , sînt numai cele scumpe , iar adausurile comerciale sînt foarte mari , ar trebui limitat la maxim 5 la sută .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *