Lina Monica Crăciun, femeia acuzată că şi-a ucis trei bebeluşi, poate fi eliberată din arest

lina monica craciun

Lina Monica Crăciun, femeia acuzată că şi-a ucis trei bebeluşi, poate fi eliberată din arest. Ea a obţinut schimbarea arestului preventiv în arest la domiciliu, dar e încă închisă, pentru că procurorii au făcut apel la decizia de pe 11 februarie a Tribunalului Bistriţa.

Şi femeia a făcut apel, solicitând să fie eliberată definitiv. Pe 11 februarie s-a judecat cererea de revocare a arestului preventiv, în condițiile în care expertiza cerută de avocatul acuzatei nu demonstrează dacă bebelușii s-au născut vii, astfel încât să existe posibilitatea de a fi uciși de Lina Monica Crăciun, sau s-au născut morți.

Chiar dacă rezultatul expertizei îi este oarecum favorabil femeii, instanța a respins cererea de revocare a arestului preventiv, însă a decis plasarea Linei Monica în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel Cluj, atât de Lina Monica, cât și de procurori.

La finele lunii ianuarie, expertiza antropologică suplimentară efectuată de specialiștii de la IML Mina Minovici din București a fost depusă la dosarul cauzei. Experții legiști scriu negru pe alb faptul că din materialul probator avut la dispoziție nu pot stabili dacă cei trei bebeluşi au fost născuți vii sau morți. Singurul aspect clar este faptul că aceștia au fost născuți la termen.

Drept urmare, în acest caz, nu se poate vorbi clar dacă este vorba despre niște copii născuți vii și care ulterior au fost uciși, sau despre niște copii născuți morți.

Potrivit avocatului Linei Monica Crăciun, infracțiunea de omor de care este acuzată clienta sa nu întrunește toate elementele constitutive ale infracțiunii, respectiv lipsește obiectului material, adică dovada că bebelușii s-au născut vii, pentru ca ulterior să fie uciși, scrie Gazeta de Bistriţa.

Lina Monica Crăciun e acuzată că şi-a ucis bebeluşii, într-un interval de 7 ani

Lina Monica Crăciun, 42 de ani, a fost trimisă în judecată în toamna anului trecut, având trei capete de acuzare: o faptă de omor şi două de omor calificat.

În rechizitoriul întocmit de procurori se precizează că, în perioada 2004-2011, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viaţa a trei nou născuţi, pe care i-a născut la termen şi neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuţilor în podul unui bloc dintr-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud unde au fost găsite întâmplător în cursul lunii martie 2017, în stare avansată de descompunere (scheletizate şi mumificate), scrie observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns