Titlurile de proprietate, prioritate maximă. Apel al vicepreşedintelui PNL Timiş, Cosmin Buboi, către Comisia de fond funciar a prefecturii

buboi

Cosmin Buboi, vicepreşedintele PNL Timiş, a declarat că există multe probleme în judeţ din cauza nepunerii în posesie a unor persoane care deţin titluri de proprietate.

Deşi dispun de documentele necesare şi există hotărâri clare ale instanţelor de judecată pentru punerea acestora în posesie, cetăţenii în cauză nu îşi pot obţine drepturile din cauza nefuncţionalităţii Comisiei de fond funciar a prefecturii. „Această comisie nu s-a mai întrunit de mai bine de un an.

Din câte am înţeles, motivul îl constituie lipsa de personal calificat, pentru că au plecat anumite persoane şi nu s-a mai angajat nimeni în locul acestora.

Este revoltător, pentru că sunt mulţi oameni care suferă din această cauză. Am purtat discuţii cu mulţi primari timişeni, care au invocat nefuncţionalitatea acestei comisii.

E clar că lucrurile trebuie deblocate, într-un fel sau altul”, spune Cosmin Buboi.

Situaţia trebuie urgentată, mai ales că există o ordonanţă guvernamentală conform căreia intabularea trebuie să se finalizeze până în 2020, în caz contrar riscând să există probleme cu fondurile europene.

De aceea, Buboi spune că primarii trebuie să facă demersuri cât mai grabnice, pentru că termenul-limită se apropie cu paşi repezi.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL a declarat că fondurile europene accesate în domeniul agriculturii în 2018 sunt mai mici decât cele din 2017, din cauza faptului că în Ghidul solicitantului au fost stabilite anumite condiţii care îi defavorizează pe cei trecuţi de 40 de ani.

„Ca liberal, nu consider corectă această discriminare. Trebuie să dăm tuturor şansa de a-şi dezvolta o afacere şi să existe condiţii generale, aplicabile pentru toată lumea la fel”, spune Cosmin Buboi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *