Lauri pentru elite, la „Maratonul inteligenţei”

maratonul inteligentei

Elita incontestabilă a învățământului preuniversitar timișean, elevi distinși cu premii la olimpiadele anului școlar ce tocmai stă să se încheie, dar și dascălii care i-au îndrumat pe calea succesului s-au adunat aseară în Sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”, loc de desfăşurare a unui spectacol de gală menit să-i recompenseze

A fost prima ediţie a „Maratonului Inteligenţei”, o manifestare care continuă drumul început, cu un deceniu în urmă, când Mitropolia Banatului şi Fundaţia Culturală „Artmedia” au lansat suita de festivităţi anuale dedicate elevilor olimpici, oferindu-le, în preajma zilei de 1 iunie, câte un spectacol gratuit şi premii în bani.

Organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Timiş, în parteneriat cu instituţiile deja amintite, cu CCIAT şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, ceremonia din acest an a fost diferită prin aceea că, în premieră, a răsplătit şi dascălii merituoşi, iar sumele oferite drept recompensă pentru performanţele copiilor şi ale profesorilor au fost cu mult mai consistente prin implicarea sponsorilor, a persoanelor particulare, dar şi a credincioşilor ortodocşi care, în ziua de Rusalii, au făcut donaţii în acest scop la îndemnul ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

„Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei ce trudiţi în cel mai nobil spaţiu de pe planetă, în spaţiul minţii. Privind atâţia tineri şi pe dascălii lor, am în faţă holda de aur a Banatului. Ne pregătim de seceriş, iar secerătorii au venit să culeagă roadele din spaţiul minţii. Marele Constantin Brâncuşi a creat <<Cuminţenia pământului>>. Voi, dragi tineri, sunteţi <<Cuminţenia Banatului>>, iar profesorii voştri prezenţi în sală sunt nişte Brâncuşi care v-au dăltuit nu în stâncă, ci în conştiinţă”, a subliniat Chiriarhul la începutul ceremoniei.

Aceasta a continuat cu alocuţiuni pline de emoţie, extraordinare recitaluri artistice susţinute de elevii olimpici de la Colegiul Naţional „Ion Vidu” şi de trupa „Peregrinii”, tranşe de premieri şi… salve de aplauze. Tinerii distinşi cu premiul I la olimpiadele şcolare au fost recompensaţi cu câte 1.100 de lei şi un portret semnat Ştefan Popa Popa’s, iar profesorii îndrumători- cu câte 500 de lei fiecare.

De-a lungul acestui an şcolar, Timişul a produs aproape două sute de laureaţi ai acestui gen de competiţii, câştigători de distincţii individuale sau de grup, tot atâtea spice într-o holdă a valorilor cu care avem de ce să ne mândrim.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *