Miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat! PSD a convocat şedinţa pentru desemnarea unui nou premier

Toți miniștrii PSD din Guvernul Grindeanu au demisionat în bloc. Vor fi excluși din partid toți cei care vor accepta să facă parte pe viitor din Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Chiar dacă nu au încă pe masă demisia lui Sorin Grindeanu, liderii PSD au convocat ședința Comitetului Executiv, mâine, 15 iunie, în care vor alege un nou premier pe care să-l prezinte la Cotroceni.

La ora publicării ştirii are loc ședința coaliției de guvernare. Călin Popescu Tăriceanu a venit la ședința PSD.

Grindeanu i-a cerut demisia lui Dragnea

Sorin Grindeanu i-a declarat război lui Liviu Dragnea! Premierul i-a cerut demisia liderului PSD, după ce a aflat că CEX va vota retragerea sprijinului politic pentru funcția de premier.

Premierul a argumentat că miniștrii nu au fost aleși de el, ci de Dragnea. În plus, conform surselor noastre, Grindeanu a spus în CEX că va demisiona doar dacă președintele Klaus Iohannis va spune clar că va desemna un alt premier tot de la PSD.

Declarația lui Grindeanu a venit după ce în ședința CEX au rămas doar membrii Comitetului, după plecarea celor care nu sunt membri, dar pot asista la ședință. Dragnea i-a zis să își dea demisia înaintea votului, pentru a preîntâmpina acest eveniment. Premierul i-a răspuns că nu face asta și i-a cerut el demisia șefului său de partid.

Sursa: stiripesurse.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns