Sistemul „Big Brother” a adus mai multă linişte în localităţile timişene

topolovatu mare

Vremurile în care persoanele certate cu legea îşi făceau de cap prin judeţul Timiş au apus în multe localităţii. Acest lucru nu s-a întâmplat datorită vigilenţei oamenilor legii, ci a neobositului „Big Brother”, care a împânzit foarte multe localităţi.

Puşi la curent cu noile tendinţe în materie, răufăcătorii încearcă să ocolească rutele pe care există posibilitatea să fie filmaţi, însă uneori nu ţin pasul cu noile sisteme. Este cazul unor hoţi care au spart o bijuterie din Lugoj şi şi-au ales pentru fugă un traseu care ocolea rutele unde există posibilitatea să fie filmaţi.

„Nu au ştiut că în Topolovăţu Mare noi tocmai am montat nişte camere de luat vederi, care i-au surprins”, spune Ionel Olariu, reprezentant al unei firme de sisteme de securitate. În comună au fost montate, – şi încă se lucrează la sistem – 22 de camere de supraveghere.

Sute de astfel de dispozitive au fost instalate doar de această firmă, la cererea primarilor din judeţ, a reprezentanţilor fabricilor sau a şcolilor. Nu doar hoţii de la Lugoj au avut surpriza de a fi depistaţi de ochii nevăzuţi care-i urmăresc, dar şi o gaşcă de tineri teribilişti din Nădrag.

Aceştia obişnuiau să terorizeze o parte din populaţie. Refugiată într-un cămin de nefamilişti, gaşca a fost observată şi, ulterior, trasă la răspundere pe baza filmărilor, după ce în zonă s-au montat camere de supraveghere. Şi liniştea din Leunauheim era, până la montarea acestor dispozitive, spartă de scandalagii şi hoţi.

După montarea camerelor de supraveghere ” numărul furturilor este într-o vizibilă scădere”, spune Ilie Suciu, primarul al comunei. În satele aparţinătoare au fost montate câte 12 camere de supraveghere care acum asigură liniştea.

Unul dintre cazurile răsunătoare din Lenauheim este cel al unui bărbat care a făcut prăpăd cu drujba la un bar din localitate. El a fost filmat de sistemul video al localului şi tras la răspundere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns