Emoții pentru dascălii din Timiș la examenul de titularizare

titularizare 2

Ministerul Educației a scos la concurs 4.319 posturi pentru angajare pe o perioadă nedeterminată, la examenul de titularizare înscriindu-se peste 30.000 de profesori.

Acesta reprezintă angajarea pe o perioadă nedeterminată în sistemul preuniversitar de învățământ. Testarea scrisă va avea loc astăzi, între orele 10 și 14. La examen pot participa atât cei care au absolvit facultatea, cât și cei care au terminat liceul pedagogic (pentru învățători educatori). Pentru a trece examenul, este necesar ca nota sa fie de minimum șapte, atât la proba scrisă cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

CITEȘTE ȘI: Un bugetar de lux din România câștigă cât președintele Trump

Dintre posturile scoase la concurs, 3.091 sunt la școli din mediul urban și 1.228 în rural. Numărul candidaților înscriși la titularizare este de 30.145, dintre care 4.901 sunt din promoția 2019, potrivit datelor Ministerului Educației. În plus, la concurs se pot înscrie şi cei care nu au predat niciodată. În cazul în care nu sunt suficiente posturi vacante, cei care au susţinut titularizarea pot ocupa un loc de suplinitor, adică un post pe o perioadă determinată, cu condiţia să obțină minimum nota cinci la proba scrisă.

În județul Timiș sunt disponibile 3.050 de posturi, dintre care 1.820 în mediul urban. Posturi complete sunt 796, dintre care 560 în mediul urban. În ceea ce privește posturile titularizabile, acestea sunt în număr de 137, existând doar 23 în mediul rural.

În Timișoara funcționează trei centre de concurs: Liceul cu program sportiv ”Banatul”, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” și Școala Gimnazială nr. 30.

În județul Timiș sunt înscriși 1.015 candidați, iar cele mai multe catedre titularizabile sunt pentru educatori în limba geermană, educatori în limba română, învățători, profesori de educație fizică și sport.
Profesorii înscriși care vor participa la titularizare trebuie să fie prezenți în sala de examen cel mai devreme la oră 8 și cel mai târziu la 9. După primirea subiectelor, durată de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore doar în cazul candidaților cu anumite deficiențe. Subiectele și baremele de evaluare sunt concepute de Centrul național de evaluare și examinare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *