Un bugetar de lux din România câștigă cât președintele Trump

bani 2

Informații incredibile ies la iveală despre salariile uriașe pe care le primesc directorii de Institute Naționale de Cercetare din România, în condițiile în care cercetarea din România este la pământ, cu mici excepții.

Directorul general al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură „MARIN DRĂCEA” a încasat anul trecut drepturi salariale în valoare de 1.077.000 lei.

Pentru anul în curs, bugetul alocat la capitolul Venituri salariale pentru Directorul General al instituției de cercetare din subordinea Ministerului Culturii totalizează 1.943.000 lei și este mai mare decât salariul lui Donald Trump.

Situația halucinantă a fost dezvăluită pe blogul a doi doctori în fizică și unul de biologie, Doi Mici și un Anc, material preluat și pe Contributors.ro. și realitatea.net

Cei trei cercetători au prezentat în detaliu bugetul de venituri și cheltuieli aprobat prin Ordinul nr. 337/2019 din 23 mai 2019 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 569 din 11 iulie 2019 și au concluzionat:

Salariul lunar brut al Directorului General de la INCD Silvicultură este de aproximativ 162.000 lei, din care salariul net este de 95.000 lei pe lună. Adică vreo 20.000 EURO/lună

CITEȘTE ȘI: Rabla pentru electrocasnice – Tichetele pentru a treia sesiune s-au terminat în câteva ore

„Și ne vom întreba deodată: cum naiba de nu ne invadează toți cercetătorii americani, englezi și germani, dacă e așa bine la noi? Ah, credem că știm de ce! Pentru că li se cere diploma de Bac, numărul de la pantof și culoarea ochilor bunicului din partea mamei. Toate legalizate, evident”, arată sursa citată.

Acesta nu este singurul salariu care șochează, chiar dacă e singurului cu șapte cifre. Următoarele, cu câte șase cifre, nu sunt mai puțin strigătoare la cer. Drepturile salariale ale DG apar la punctul 13 din bugetul de venituri și cheltuieli al fiecărui institut. Ca să nu parcurgeți cele peste 40 de anexe, aici este podiumul:

– Directorul general al INCD TURBOMOTOARE COMOTI BUCUREȘTI încasează anul acesta 868.000 lei, adică aproximativ 42.000 lei net/lună,
– Directorul general al INCD PENTRU SECURITATE MINIERĂ ȘI PROTECȚIE ANTIEXPLOZIVĂ-INCD INSEMEX PETROSANI încasează 811.000 mii lei, adică aproximativ 39.500 lei net/lună,
– Directorul general al INCD „DELTA DUNĂRII”-INCDDD TULCEA primește 661.000 lei, adică aproximativ 32.000 lei net/lună,
– Directorul general al INCD PENTRU ECOLOGIE INDUSTRIALĂ-ECOIND primește 580.000 lei, adică aproximativ 28.000lei net/lună.

În eșichierul doi mai există cațiva directori cu salarii de peste 400.000 lei/an. Media salariilor încasate de DG ai INCDurilor este de 342.000 lei/an.

Într-un drept de replică trimis autorilor acestei dezvăluiri, directorul economic al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură „MARIN DRĂCEA” precizează că suma din bugetul pe 2019 alocată la capitolul Venituri salariale DG cuprinde nu doar salariul directorului general, ci și:

– prima de pensionare a fostului director general (pensionat în martie 2019) în valoare de 10 salarii brute lunare;

– posibilitatea ca actualul director general să primească o primă de performanță de 12 salarii brute lunare, dacă își realizează indicatorii de performanță.

Oficialii INCD Silvicultură spun că salariul directorului general reprezintă „doar” o treime din suma înregistrată în Bugetul de venituri și cheltuieli.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Un bugetar de lux din România câștigă cât președintele Trump

  1. E banc ?… Se stie ca Donald Trump isi exercita functia de presedinte al statelor unite pentru un salariu de 1 Dolar pe an !!! Din cauza asta sint multi bugetari in lume care castiga mai mult, nu-i asa ?

  2. Ar trebui anulate absolut toate privilegiile bugetarilor de lux. E o discriminare fata de celelalte persoane aflate in cimpul muncii. Unde e echitatea?

  3. Nu sunt asa multi cu salarii si pensii babane, dar, multi foarte multi pensionari,sunt cu pensii sub 1000 lei, ar trebui pentru citeva luni, sa traiasca si indivizii acestea putini cu 1000 lei pe luna si diferenta sa fie transferata la pensionarii amariti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *