Doi muncitori au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc, pentru a scurta drumul pe care îl aveau de parcurs

Doi muncitori au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc, pentru a scurta drumul pe care îl aveau de parcurs

Doi muncitori au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc, pentru a scurta drumul pe care îl aveau de parcurs

O parte a Marelui Zid Chinezesc a fost grav avariată de muncitori din provincia centrală Shanxi, care au folosit un excavator pentru a face o gaură prin el, scrie BBC, citat de g4media.ro.

Poliția spune că două persoane sunt suspectate că au încercat să creeze o scurtătură pentru efectuarea unor lucrări de construcție.

Cei doi au fost reținuți, iar cazul este în curs de investigare.

Bărbatul de 38 de ani și femeia de 55 de ani lucrau în apropierea zonei afectate.

Ei au săpat o „breșă mare”, lărgind o cavitate existentă a Marelui Zid, astfel încât excavatorul lor să poată trece prin ea. Poliția spune că au vrut să reducă distanța pe care trebuiau să o parcurgă.

De asemenea, a subliniat că cei doi au provocat „daune ireversibile integrității Marelui Zid Ming și siguranței relicvelor culturale”.

Situat în comitatul Youyu, cel de-al 32-lea Mare Zid este o secțiune a Marelui Zid Ming și este clasificat ca sit istoric și cultural care este protejat.

Ofițerii au fost alertați cu privire la pagubele produse la 24 august, după ce au primit informații potrivit cărora exista un gol imens în zid.

CITEȘTE ȘI: Fiii satului dintr-o localitate timişeană se sărbătoresc

Marele Zid, inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 1987, a fost construit și reconstruit continuu din jurul anului 220 î.Hr. până în timpul dinastiei Ming, în anii 1600, când a fost cea mai mare structură militară din lume.

O mare parte din ceea ce văd astăzi vizitatorii a fost construit în timpul dinastiei Ming, fiind denumit Marele Zid Ming.

Unele porțiuni de zid au fost deteriorate sau demolate de-a lungul anilor, în special în zonele rurale îndepărtate. Un raport din 2016 al ziarului Beijing Times a sugerat că peste 30% din Marele Zid Ming a dispărut în întregime, doar 8% din acesta fiind considerat bine conservat.

sura foto: Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19247


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *