Se deschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști și ambarcațiuni, în ultimul weekend al fiecărei luni

Se deschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști și ambarcațiuni, în ultimul weekend al fiecărei luni

Se deschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști și ambarcațiuni, în ultimul weekend al fiecărei luni.

La solicitarea autorităților timișene, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române a aprobat trecerea graniței către Republica Serbia, atât pe pista de biciclete, cât și pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni, o dată pe lună, începând cu acest sfârșit de săptămână până în octombrie 2024.

Printre obiectivele generale ale acestui demers se numără promovarea transportului sustenabil și dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră. De asemenea, se are în vedere stimularea competitivității transfrontaliere, prin creșterea standardelor infrastructurii de mobilitate și transport, cât și promovarea arealului Canalului Bega ca destinație verde, deschisă turiștilor, recunoscută internațional.

Weekend-urile preconizate în care trecerea graniței va fi posibilă sunt următoarele: 24-25-26 mai, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete); 01-02 iunie, pietonal (biciclete); 29-30 iunie, pietonal (biciclete); 26-27-28 iulie, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete), 24-25 august, pietonal (biciclete); 20-21-22 septembrie, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete); 28-29 septembrie, pietonal (biciclete); 26-27 octombrie, pietonal (biciclete).

Trecerea frontierei de stat din Timiș se va face între orele 08:00 – 20:00 pe baza cărții de identitate, cu respectarea reglementărilor în vigoare la condițiile de călătorie a cetățenilor .

Timișenii interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

CITEȘTE ȘI: Program de colectare a deșeurilor de medicamente de la populație, la Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *