Bazarul de pe Brâncoveanu intrase oarecum în tradiţia Timişoarei, fiind, la un moment dat, un obiectiv important al turismului de shopping. Îndesoebi în zilele de sâmbătă, lumea se înghesuia să vadă ce mai e prin bazar, preţurile rezonabile fiind o ispită pentru o bună parte a timişorenilor aflaţi în căutare de îmbrăcăminte, încălţăminte sau obiecte pentru uzul casnic.
CITEŞTE ŞI: Un timişorean fluieră a pagubă pentru că a mers pe încredere
În acelaşi timp, deplasarea în bazar era şi un prilej de socializare pentru cei care se întâlneau în faţa standurilor cu tricouri sau sandale. Timişoara a evoluat şi, odată cu primenirea socială, au crescut şi standardele de shopping.
Lumea merge tot mai mult prim mall-uri şi magazine „de firmă” şi tot mai puţini sunt cei mai trec prin bazar.
CITEŞTE ŞI: Cinci capete umane au fost găsite într-un taxi abandonat
În ton cu vremurile politice, şi bazarele încep să devină „nefrecventabile”, pentru că oamenii încep să vrea altceva. Chiar dacă prin asta dispare şi pata de culaore care dădea farmec zonei…
Aceste spatii prezinta din todeauna cel mai mare risc posibil pentru clienti, vanzatori, si orice trecator in zona. Incendiile se pot produce usor deoarece sunt foarte multe improvizatii. Ex : instalatiile electrice si termice cu improvizatii si defectiuni. Si alte deficiente grave (functionare fara autorizatii, cai de evacuare, dotari cu instalatii, etc.).
Primii vinovati sunt cei de la primarie care stiau de neregulile referitoare la incalcarea legilor din domeniul constructiilor .
Nici o institutie care are competente legale nu a propus suspendarea activitatii unui bazar pana la indeplinirea cerintelor esentiale din punct de vedere a sigurantei utilizatorilor .
Ce spuneti dl. Silviu Florescu ?
Daca ati face niste incursiuni in aceste bazare si le-ati vedea cu alti „ochi” ? Sa zicem realisti.
„tradiţia Timişoarei” ? ” un obiectiv important al turismului de shopping” ? Cred ca glumiti.
Florescu e un oltean platit sa contracareze disparitia jegurilor arabo-chinezesti ilegale de pe Brancoveanu. El stie de traditia de la el din Gorj, Dolj, Mehedinti.
De unde sti ca dl Florescu este oltean, tu esti venit cu pluta in Timisoara? Mai pune mana pe carte, mai citeste niste statistici din domeniul social, economic si vei avea raspunsul la schimbarile din shopping!
Bazarele dispar din cauza marfii de calitate extrem de proasta (90%) si a vanzatorilor extrem de scarbiti de meseria pe care o au. Anul trecut am fost in aceste magazine dupa cativa ani buni in care nu am mai dat pe acolo…..mi-era oarecum dor de atmosfera vesela din perioada infloritoare a comertului in aceasta zona….si ce sa vezi…atmosfera trista si marfa veche de ani de zile. Nimic nou, nici marfa nici aspectul locatiilor. Nu am avut ce cumpara de acolo, prin urmare nu voi mai merge acolo.
De ce de exemplu nu dispare Euro? pentru ca inca suscita interesul prin oferta, uneori mai variata decat in Mall.
Nu mall-ul omoara comerciantii, ci plafonarea lor in a veni cu ceva nou si inedit.