La spital din cauza virozelor

gripa

Îmbolnăvirea prin infecții respiratorii acute, cea mai fecventă afecțiune, a fost mai scăzută în ultima perioadă, arată datele Direcției de Sănătate Publică Timiș. Peste 1.000 de persoane s-au prezentat la medic, în săptămâna precedentă, acuzând cefalele, dureri în gât, nas înfundat și secreții nazale, frisoane și febră.

CITEŞTE ŞI: Cinci capete umane au fost găsite într-un taxi abandonat

Diagnosticul de viroză respiratorie a fost pus în 1.187 de cazuri, dintre care în 18 s-a impus spitalizarea. De asemenea, 144 de timișeni au prezentat pneumonie, iar 37 au fost internați într-o unitate sanitară.

CITEŞTE ŞI: Un timişorean fluieră a pagubă pentru că a mers pe încredere

Și la nivel național activitatea virală a evoluat cu intensitate relativ scăzută, înregistrându-se doar cazuri sporadice. Medicii au raportat în 30 de situații de afecțiuni clinice compatibile cu gripa, mai puține față de numărul înregistrat în perioada anterioară.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, în țara noastră au fost confirmate prin analize de laborator 17 cazuri de gripă. Potrivit specialiștilor, cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei o reprezintă imunizarea artificială.

CITEŞTE ŞI: Terenuri gratuite pentru tineri, într-o comună din Timiş. Parcelele vor avea utilităţi: drum, curent, apă şi canalizare

Experții Orgenizației Mondiale a Sănătății susțin că vaccinul antigripal ar trebui administrat cu prioritate persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate, copiilor mici, bolnavilor cronici și personalului medical, adică acelor categoriii populaționale care sunt cele mai expuse la virusul gripal.

CITEŞTE ŞI: Mare bal într-o comună timișeană

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns