Virusul gripal continuă să ucidă

Virusul gripal de tip A subtip H1 a cauzat un nou deces în partea de vest a țării, conform Institutului Național de Sănătate Publică.

CITEȘTE ȘI: RCA 2019. Preţuri dublate şi pentru şoferii care nu au comis accidente

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din județul Hunedoara, fără condiții medicale preexistente, dar care nu era vaccinat antigripal nu a supraviețuit infecției virale.

Omul a murit sâmbătă, iar astăzi, rezultatul analizelor efectuate la Institutul ”Cantacuzino” din București a confirmat diagnosticul de gripă. Este cel de-al 61-lea caz raportat în acest sezon de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Anterior, în vestul țării, au fost înregistrate câte cinci decese în Timiș, respectiv Arad și unul în Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Un nou focar de pestă porcină africană în Timiș

În județul Timiș, numărul de cazuri cu simptomatologie clinică de gripă a fost de 38 în perioada 21-27 ianuarie, fiind confirmate șase cazuri. La Arad, în perioada 29 decembrie-28 ianuarie, au fost înregistrate 29 de cazuri de suspiciuni a prezenței virusului și au fost confirmate 21 din cazuri, alte probe fiind încă în lucru.

În județul Hunedoara, din 18 persoane suspecte de gripă, cinci au primit infirmarea diagnosticului în urma testelor de laborator, iar zece persoane spitalizate așteaptă încă rezultatul analizelor. ”Până în acest moment județul Caraș-Severin a înregistrat patru cazuri de infectare cu virus gripal de tip A, confirmate în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din București.

CITEȘTE ȘI: O fetiţă de 3 ani a supravieţuit două zile cu apă şi biscuiţi lângă trupul mamei sale

Este vorba de o femeie de 75 de ani, de la Obreja, care a decedat în urma unor multiple afecțiuni. Următoarele cazuri confirmate sunt reprezentate de o femeie de 59 de ani și un băiat de 17 ani, ambii din Reșița și de un bărbat de 41 de ani din Iablanița”, a precizat Daniel Botgros de la Direcța de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat miercuri, declararea epidemiei de gripă, motivând că au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi zeci de decese din cauza bolii.

La nivel național, de la începutul sezonului gripal au fost înregistrate 11.286 de cazuri de gripă clinică, însă numai pentru o parte au fost efectuate teste de laborator la București pentru confirmarea diagnosticului.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în ultima săptămână au fost confirmate prin analize 372 de cazuri de gripă, ajungându-se la un total de 894 de cazuri înregistrate în întreg sezonul.

Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, în acest moment, sezonul gripal actual nu poate fi catalogat drept mai sever față de cel precedent, doar că numărul de cazuri și de decese au fost înregistrate mai devreme.

0 Comments

No Comment.