RCA 2019. Preţuri dublate şi pentru şoferii care nu au comis accidente

Tot mai mulţi şoferi reclamă situaţii paradoxale. Unele firme au dublat preţul poliţei RCA, chiar dacă şoferii nu au fost implicaţi în accidente.

CITEȘTE ȘI: Crima oribilă din Timiş. Tânărul care a decapitat un bărbat, reţinut de poliţişti

De anul trecut, de când Autoritatea de Supraveghere Financiară a schimbat tarifele de referință pentru RCA, cei de la service-urile auto, dar și șoferii se plâng că firmele de asigurare umflă nejustificat prețul polițelor.

Un șofer de 78 de ani a plătit, anul trecut, 333 de lei pentru o asigurare de 12 luni. Anul acesta, aceeasi firmă i-a cerut 768 de lei. Sunt și cazuri în care prețul RCA a scăzut, dar infim. De exemplu, un șofer de 30 de ani cu bonus 1 plătește acum 361 de lei, pe 6 luni, față de 380 de lei cât a plătit anul trecut.

CITEȘTE ȘI: Poliţista plină de tatuaje care-şi uluieşte colegii. Fotografiile în ipostaze provocatoare fac furori pe Facebook

Firmele de asigurare susţin că au apărut situaţii noi. O categorie care anul trecut era considerată de risc acum plăteste mai puţin, pentru că nu s-au înregistrat accidente.

Tarifele de referinţă pentru RCA s-au modificat la finalul anului trecut.

CITEȘTE ȘI: O fetiţă de 3 ani a supravieţuit două zile cu apă şi biscuiţi lângă trupul mamei sale

De atunci, cei care plătesc mai mult sunt șoferii de peste 30 de ani, cu autoturisme nu foarte puternice, conform romaniatv.net.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “RCA 2019. Preţuri dublate şi pentru şoferii care nu au comis accidente

  1. Acest rca este unul din birurile la care sînt supuși românii iar acea ,, asf ,, , cu litere mici nu face nimic pentru a îndrepta lucrurile , fiind obligatorie ar trebui sa fie atributul unei instituții a statului , nu a unor entități private , România, o tara de nelocuit .

Lasă un răspuns