Unii angajaţi din Primăria Timişoara câştigă mai mult decât preşedintele ţării

plen consiliul local timisoara

Cu excepția dureroasă a celor câțiva ani în care veniturile le-au fost ciopârțite cu 25 la sută, angajații din administrația publică locală nu se pot plânge că au salarii chiar atât de mici.

E drept, sumele lunare care le intră pe card diferă în funcție de instituția la care lucrează. Într-un top aproximativ al salariilor, pe primul loc, cu cele mai mari sume, s-ar situa Primăria Timișoara, urmată de Prefectura Timiș și abia după aceea de Consiliul Județean Timiș.

Comparând salariile locale cu cele din administrația centrală, vom putea constata, de exemplu, că secretarul și alți doi-trei directori din municipalitate merg acasă cu mai mulți bani decât un ministru, ba chiar și decât președintele României, ceea ce nu-i puțin lucru, chiar dacă e vorba de un municipiu reședință de județ de talia celui de pe Bega, pentru că responsabilitățile sunt, totuși, diferite. Avantajele serviciului în administrație nu sunt de neglijat: stabilitate, program fix, zile de sărbătoare libere și, pe alocuri, tichete de masă, de vacanță și așa mai departe.

Bine plătiți și mereu în slujba cetățeanului, cu grijă ca legea să fie respectată și banul public să fie cheltuit eficient… Așa ar trebui să se comporte funcționarii publici din orice primărie a României, nu doar din cea a Timișoarei. Pentru responsabilitatea pe care și-o asumă, unii angajați ai municipalității de pe Bega obțin salarii babane, cel mai bine plătit nefiind primarul Nicolae Robu (5.649 de lei), ci secretarul Ioan Cojocari, cu un salariu mediu lunar pe 2014 de 6.174 de lei. Reamintim că salariul mediu net pe economie s-a situat anul trecut în jurul valorii de 1.720 de lei.

Cu sume frumușele au mers acasă în fiecare lună și Culiță Chiș, directorul Direcției tehnice – 6.005 lei, Aurelia Junie, directorul Direcției dezvoltare – 6.116 lei, Emilian Ciurariu, directorul Direcției urbanism, dar și Ioan Ganciov, șeful Serviciului drumuri, poduri și utilități hidrotehnice – 5.342 de lei sau Rodica Aurelian, șefa Serviciului resurse umane – 5.400 de lei. Dacă la salariul lunar al lui Culiță Chiș adăugăm și veniturile obținute ca membru în consiliul de administrație al RATT, venitul lunar ajunge la 7.332 de lei, mai mult decât cel al lui Klaus Johannis, președintele României, care are salariul lunar de 6.500 de lei.

Calculul este valabil și pentru Aura Junie, care este membru în consiliul de administrație al Aquatim, de unde mai câștigă 15.273 de lei anual, rezultând un venit lunar de 7.389 de lei. Laptele și mierea nu curg, însă, pentru toți angajații din primărie, existând și salarii destul de mici, de exemplu, de referent – 1.827 de lei lunar, sau de consilier – 1.707 lei.

AFLĂ DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MARŢI, 21 iulie, CARE SUNT VENITURILE ANGAJAŢILOR DIN PREFECTURA TIMIŞ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *