Haideți cu noi la Aqua-land în Timişoara!

Când e caniculă, ce bun ar fi un aqua-park și la noi, ca la unguri! Ideea realizării la Timișoara a unui parc acvatic împlinește deja niște ani, încât acum, când vom vorbi despre ea, trebuie s-o facem cu atenție, pentru că a ajuns la o „vârstă” respectabilă.

Cum nimic nu e nou sub soare, mai ales când acesta strălucește puternic și căldura cea mare pune stăpânire pe simțuri, nu îți rămâne, timișorean fiind, decât să te pui în mașină și să zburzi cu ea pe autostradă până la Mako (93 km), Szeged (116 km), Oroshaza (125 km) sau Gyula (130 km). Am putea însă la fel de bine să facem numai 15 minute din centrul Timișoarei sau să folosim bițigla și mijloacele de transport în comun, dacă amplasarea acestui obiectiv s-ar face în Mehala, unde există și niște foraje de apă termală. Și-apoi nu degeaba se zice că „Banatu-i fruncea şi Mehala, capitala!”.

Și dacă e, se cade neapărat să aibă un aqua-park, cum n-au văzut Mamaia, Pipera lui Becali, Otopeniul, Brașovul sau Deva. Ideea aceasta cu un tărâm al apei plin de distracții revine, de câte ori e caniculă așadar, dar de făcut nimeni nu prea face nimic. Cu o singură excepție, primarul comunei Dudeștii Noi, care are un asemenea proiect.

Amplasamentul, motiv de dispută

În urmă cu vrei doi-trei ani, când l-am întâlnit pentru prima oară pe inimosul președinte al Consiliului consultativ de cartier, Ioan Bolog, acesta a ținut să-mi arate apa termală a Mehalei cum vine din pământ și minănui nu pare că-i trebuie.

Acum a mers mai departe cu ideea ca și cartierul său să devină stațiune balneară, împreună cu întregul municipiu, desigur. Trebuie spus că și în zona UMT, unde este un ștrand termal, au existat propuneri să se facă un parc de distracții acvatice. Mai nou și viceprimarul Traian Stoia avansează o propunere ca acesta să fie amplasat pe Bega, înainte de a intra în Timișoara, înaintea Uzinei de Apă.

În ce-l privește pe primar, profesorul Nicolae Robu susține proiectul lui Alin Nica, probabil viitorul candidat liberal la șefia Consiliului Județean Timiș și care are nevoie de un proiect mare ca această ofertă politică să aibă șanse de reușită.

Se susține că aqua-park-ul primarului Nica, o investiție de 20 de milioane de euro, ar avea perspective să fie finanțat în acest ciclu de programare de către UE, Timișoara făcând parteneriat cu comuna Dudeștii Noi, iar terenul este liber de sarcini și mai ieftin decât ar fi în municipiu. Dar și viceprimarul timișorean declară că amplasamentul de pe Bega ar avea șanse să fie finanțat, din fonduri de mediu.

AFLĂ DETALII DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MARŢI, 21 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns