Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

În raportul pe anul 2022, primul cu jurista Florentina Radu la conducerea instituției, Direcția de Sănătate Publică Timiș n-a menționat nici măcar o singură dată existența vreunei activități specifice antiepidemice la frontiera de stat din Aeroportul Internațional “Traian Vuia”. Un raționament simplu ne duce la concluzia că nici unul dintre angajații DSP Timiș nu a fost trimis de instituție, în cursul anului 2022, să efectueze triaj epidemiologic în aeroport (așa cum s-a întâmplat în anii pandemici 2020 și 2021), în momentul în care aterizau avioane de la Londra sau Munchen, de exemplu, care aduceau pasageri din toată lumea.

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

Sigur, în 9 martie 2022, în România înceta starea de alertă provocată de Covid, așa că s-ar putea crede că nici triajul epidemiologic din aeroport nu mai era necesar. Doar că activitățile antiepidemice nu sunt condiționate neapărat de apariția unei pandemii, ci reprezintă activități uzuale în orice aeroport international, așa cum reiese dintr-un raport de activitate pe anul 2019 – adică înainte de pandemie – al DSP București, care cuprinde un tabel cu aceste activități, desfășurate de angajații săi la frontiera de stat din Aeroportul Internațional “Henri Coandă”.

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

Mai mult decât atât, în 20 decembrie 2021, DSP Timiș anunța validarea concursului pentru ocuparea unui post vacant de medic specialist în specialitatea epidemiologie, cu normă întreagă (rețineți acest aspect, este important!), la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile – Punct trecere frontieră Aeroport Giarmata. Concursul a fost câștigat de singurul candidat care a participat, nume de cod 28657.

 

Era nevoie de un pretext

Așadar, începând cu 1 ianuarie 2022, doctorul 28657 ar fi trebuit să asigure triajul epidemiologic în incinta Aeroportului Internațional “Traian Vuia” din Timișoara. Doar că nu s-a întâmplat așa.

Asta pentru că desfășurarea acelor activități antiepidemice la aeroport era doar un pretext pentru scoaterea la concurs a unui post de medic epidemiolog în cadrul DSP Timiș, post care trebuia să fie ocupat de un… angajat al direcției de sănătate. Vă explicăm imediat.

În 24 aprilie 2020, în plină pandemie, DSP Timiș anunța că l-a angajat, “pe perioadă determinată, fără concurs, pe perioada stării de urgență, cu încetare de drept a contractului individual de muncă în termen de 45 de zile de la încetarea situației de urgență”, pe medicul specialist epidemiolog Florin Bodea.

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

 

Prietenia-i floare rară

În realitate, domnul doctor Bodea n-a mai plecat din DSP Timiș după încetarea, la 15 mai 2020, a stării de urgență (rămăsese în vigoare starea de alertă, iar contractul i-a fost prelungit), ba chiar, în perioada ianuarie – aprilie 2021, a ocupat funcția de șef Departament Sănătate Publică, prin decizia semnată de fostul său coleg de facultate Flavius Cioca, director executiv la acel moment.

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

A fost un caz clasic în care pilele au luat fața competenței, după cum ne-a confirmat și o sursă din sistemul de sănătate, la curent cu speța: “Proaspăt specialist și complet pe dinafară cu ce înseamnă atribuții de medic șef. A semnat tot ca primarul. Habar n-avea ce semnează”. Într-adevăr, la data la care novicele Florin Bodea era uns de amicul său șef de departament, în DSP Timiș lucrau vreo patru-cinci medici primari în specialitățile care le-ar fi dat dreptul să conducă Departamentul Sănătate Publică (epidemiologie / igienă / sănătate publică și management)…

 

Munca e brățară de aur

În fine, așa cum probabil v-ați dat seama deja, medicul Florin Bodea era candidatul 28657, care, în decembrie 2021, a câștigat concursul în care a concurat de unul singur pentru postul de epidemiolog la Aeroportul Internațional “Traian Vuia”, post care, așa cum spuneam mai sus, a fost scos la concurs nu în vederea asigurării triajului epidemiologic la aeroport, ci pentru a i se betona doctorului respectiv jobul de la DSP Timiș.

Ceea ce nu știați, însă, dar aflați acum este că, atât în perioada aprilie 2020 – decembrie 2021, când a ocupat fără concurs postul de medic epidemiolog la DSP Timiș, cât și din ianuarie 2022 până astăzi, domnul Bodea avea și are încă o slujbă, tot cu normă întreagă (7 ore), la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia.

 

Zi-lumină la serviciu

Relația Florin Bodea – DSP Timiș – Spitalul Gătaia comportă două analize distincte, pe două perioade: 1 ianuarie 2022 – 1 februarie 2023, respectiv 1 februarie 2023 – momentul de față.

Conform surselor noastre, în prima perioadă a activității desfășurate în cadrul DSP Timiș – nu la aeroport, așa cum ar fi trebuit conform anunțului concursului pe care-l câștigase, ci în sediul de pe Bd. V. Babeș nr. 18 -, doctorul Florin Bodea ar fi avut program de dimineață, normă întreagă de 7 ore. Pe cale de consecință, la spitalul din Gătaia, medicul ar fi fost de găsit după-amiaza până aproape de miezul nopții.

Asta înseamnă că, pe tot parcursul anului 2022, medicul Florin Bodea ar fi trebuit să presteze conform următorului program: de dimineață, de la ora 8, până după-masa, la ora 15, la DSP Timiș, apoi un drum de peste o oră cu mașina până la spitalul din Gătaia (55 de kilometri între cele două locații), pentru al doilea job, de la ora 16 la ora 23, urmat de un nou drum de o oră înapoi la domiciliul din Timișoara. Iar a doua zi dis-de-dimineață o lua de la capăt. Cu 14 ore cumulate la locurile de muncă din Timișoara și din Gătaia și cu încă două-trei pe drum, neobositul doctor i-ar mai fi rămas la dispoziție, în timpul celor cinci zile lucrătoare ale săptămânii, șapte-opt ore pe zi pentru somn, mic-dejun, prânz, cină și viață de familie. Cât se poate de credibil, nu-i așa?

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

De altfel, în detalierea programului de lucru am folosit condițional-optativul pentru că, în ceea ce ne privește, nu suntem deloc convinși că harnicul domn Bodea a muncit chiar zi-lumină timp de un an întreg – veți afla tot din acest articol motivele îndoielii noastre -, chiar dacă veniturile acumulate în 2022 par să indice acest lucru. Astfel, conform declarației de avere pe care a depus-o în 26 septembrie 2023, în momentul numirii ca membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Dr. Karl Diel din Jimbolia, medicul în cauză a câștigat, în 2022, 128.400 lei de la spitalul din Gătaia și 94.800 lei de la DSP Timiș, adică 18.600 lei pe lună.

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

 

Un caz unic în istoria DSP Timiș

Bun, așa cum spuneam, asta a fost prima perioadă analizată, 1 ianuarie 2022 – 1 februarie 2023. Conform surselor noastre, în februarie și martie 2023, medicul în cauză și-a luat concediu fără plată de la DSP Timiș, în același interval continuând să-și desfășoare activitatea la spitalul din Gătaia, însă de dimineață. Ulterior, la jumătatea lunii aprilie 2023, Florin Bodea a revenit la DSP, însă doar cu jumătate de normă – deși luase concursul din decembrie 2021 cu normă întreagă -, iar din acel moment până astăzi, cel puțin pe hârtie, programul său de lucru ar fi fost următorul: 7-14 la spitalul din Gătaia, iar apoi, după un drum de o oră și ceva, încă trei ore și jumătate de prestat pentru DSP Timiș, adică de pe la 15.30 la 19.

Sigur, o normă întreagă și una pe jumătate sună mai fezabil decât două norme întregi, însă se ridică o altă problemă: spre deosebire de spitale, DSP Timiș este o instituție cu program normal de funcționare, 8-16 (8-15 în cazul medicilor angajați acolo), nimeni nu are nici normă întreagă, nici jumătate de normă după-amiaza! Cu excepția distinsului domn Bodea, evident, care cică se prezintă la DSP când toți ceilalți se pregătesc de plecare sau au și plecat deja acasă… Ce-ar trebui să facă domnul doctor singur cuc în sediul de pe Bd. Victor Babeș rămâne un mister, așa cum tot un mister ar fi trebuit să rămână programul de lucru al medicului Florin Bodea, dacă ar fi fost să ne luăm după raționamentele hilare ale directorului executiv interimar al DSP Timiș, jurista Florentina Radu.

 

Omerta la DSP Timiș

În baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public, am solicitat conducerii DSP Timiș, prin email, următoarele date: “numele medicului care a câștigat, în decembrie 2021, concursul pentru ocuparea postului vacant de medic specialist în specialitatea epidemiologie la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile – Punct de trecere frontieră Aeroport Giarmata din cadrul DSP Timiș; locul (fizic, nu instituțional) în care medicul respectiv și-a desfășurat activitatea din decembrie 2021 până astăzi; programul de lucru pe care l-a avut medicul respectiv din decembrie 2021 până în acest moment”.

Într-un răspuns în care s-a prevalat de mai multe prevederi legale, inclusiv de Legea Audiovizualului – despre care doamna juristă Radu nu știe că nu se aplică unui ziar -, șefa DSP Timiș ne-a precizat că “datele cu caracter personal (numele și prenumele) aparținând angajaților instituției sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor și nu pot fi comunicate”.

Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

Este răspunsul standard pe care îl servește presei șeful oricărei instituții publice în momentul în care își dă seama că jurnalistul care pune întrebările a prins un fir și încearcă să descopere adevărul. N-avea cum să se abată de la această regulă de aur a păpușarilor din sistemul bugetar, indiferent de domeniu, tocmai Florentina Radu, nu-i așa?

Doamna în cauză încurcă grav borcanele când ține la secret nu doar numele și prenumele medicului, ci și locul concret în care își desfășoară activitatea și programul său de lucru, toate acestea fiind informații de interes public atâta vreme cât vorbim despre angajați plătiți din bani publici.

Atunci de ce nu voia doamna Radu să răspundă întrebărilor noastre? Simplu: pentru că era conștientă de discrepanța dintre realitatea scriptică și cea faptică și nu avea nici un chef ca aceasta să fie făcută publică.

 

“Sunați mai repede, pe la 12 așa…

Joi, 2 noiembrie, la ora 13.30, aflând că doctorul Bodea își făcuse deja apariția încă de la ora 13 în sediul de pe Bd. Victor Babeș al DSP Timiș – ceea ce însemna că omul plecase de la spitalul din Gătaia cu vreo două ore și jumătate mai repede decât ar fi trebuit, lucru care, conform surselor noastre, se întâmplă cu regularitate -, am sunat la spitalul de psihiatrie și am avut următorul dialog cu doamna centralistă:

– Alo, spitalul din Gătaia?

– Da!

– Cu domnul doctor epidemiolog Florin Bodea aș dori.

– Sigur că da!

Mulțumesc!

– Cu plăcere! (n.r. – mi se face legătura, intră un ton muzical timp de peste un minut, după care legătura este preluată din nou de doamna centralistă) – Nu răspunde… Doriți în altă parte?

– Nu, cu dânsul aveam ceva de discutat.

– Îmi pare rău, dar nu răspunde.

– A plecat sau…?

– Nu știu să vă spun… Eventual reveniți și… dar la ora asta nu știu dacă mai… Mâine poate…

– Dumneavoastră la el în birou mi-ați făcut legătura, nu? Nu are alt coleg de birou, numai dânsul putea să răspundă…

– Exact, numai la el…

– OK, eventual revin mâine cu un telefon. Până la ce oră să sun, să fiu sigur că-l găsesc?

– Păi puteți mai repede, pe la 12 așa…

– Până în 12 sigur îl găsesc?

– Sigur!”.

 

În teorie – la Gătaia, în realitate – plecat pe teren

După dialogul cu centralista spitalului din Gătaia, ne-am deplasat, la ora 14, la sediul de pe Bd. Victor Babeș nr. 18 al DSP Timiș, unde l-am căutat personal pe medicul Florin Bodea. Ghinion de neșansă, l-am ratat și acolo, era plecat de o oră pe teren, așa cum am aflat de la una dintre amabilele colege ale dumnealui:

– Bună ziua, pe domnul doctor Bodea îl caut.

– E plecat pe teren domnul doctor.

– A plecat de mult?

– De vreo oră, cred. Dar nu mai bine-l sunați?

– L-am sunat, nu-mi răspunde, probabil nu poate să vorbească, dacă e pe teren, știți cum e…

– Așa e, aveți dreptate…

– Acum e ora 14, deci pe la 13 a plecat… Cam când se întoarce?

– Nu știu să vă spun…

– Mulțumesc frumos, la revedere!

– La revedere!”.

Cam așa stau lucrurile, așa poate bunul doctor Bodea să împace și capra de la Gătaia, și varza de la DSP, plecând mai repede – nu cu câteva minute, ci cu câteva ore! – de la spital și prestând astfel și pentru instituția publică din Timișoara în timp ce, scriptic, se află în timpul programului de lucru la angajatorul din Gătaia. Așa că, de fapt, medicul epidemiolog Florin Bodea nu petrece după-amiezele pe Bd. Victor Babeș nr. 18, singur cuc în toată clădirea, ci acasă, în sânul familiei.

 

Confidențialitate înainte de toate

Dacă am ratat întâlnirea față în față cu doctorul Bodea, am avut mai mult noroc la telefon, în aceeași zi de joi, 2 noiembrie:

– Am un subiect de articol în care va apărea numele dumneavoastră și mi se părea normal să vă contactez ca să-mi spuneți punctul dumneavoastră de vedere. În sensul că dumneavoastră sunteți angajat în două locuri, la Direcția de Sănătate Publică și la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, iar întrebarea este: cum reușiți să vă faceți munca în ambele locuri?

– Păi ce să vă zic, eu nu am nici un comentariu în privința asta. Pur și simplu, programele nu se suprapun, îmi respect programul de lucru și într-o parte, și în cealaltă.

– Adică de la cât la cât lucrați la Gătaia și de la cât la cât lucrați la DSP?

– Asta este confidențial.

– Serios?

– Sau, mă rog, probabil dumneavoastră reușiți să aflați pe alte căi, dar eu nu comentez…

– Vi se pare normal să aveți două contracte de muncă cu normă întreagă în două locuri diferite?

– Nu sunt două contracte de muncă cu normă întreagă.

– Am înțeles. Care este pe jumătate de normă?

– Din nou, confidențial.

– Din câte știu eu, dumneavoastră ați fost angajat la DSP în aprilie 2020, pe perioadă determinată, fără concurs, pe durata stării de urgență, este corect?

– Păi nu înțeleg, ce sens au întrebările dumneavoastră?

– Încerc să fac cronologia legăturii dumneavoastră cu DSP și aș vrea să-mi confirmați aceste informații pentru că, dacă scriu prostii, atunci mi-ați reproșa că nu v-am întrebat pe dumneavoastră ca să aflu adevărul.

– Păi na, dumneavoastră publicați ce doriți să publicați și eu, sincer să fiu, nu am nici un comentariu în momentul de față.

– M-aș bucura dacă mi-ați spune totuși cum ați reușit să dați concurs la finalul anului 2021 pentru post de medic epidemiolog cu normă întreagă la Aeroportul Internațional <<Traian Vuia>> din Timișoara și, în același timp, să fiți angajat tot cu normă întreagă la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. Dacă puteți să mă ajutați să înțeleg cum e posibil acest lucru…

– Haideți să vă întreb și eu: întrebările astea le puneți tuturor care au mai multe locuri de muncă? Pentru că sunt mulți…

– Eu de-abia aștept ca, odată ce prezint cazul dumneavoastră, să primesc și alte informații, și alte date cu privire la alți medici…”.

 

În conflict cu mușamalizarea

Mult mai comunicativă a fost doamna Cornelia Șargan, managerul Spitalului de Psihiatrie Gătaia, cu care am avut o discuție din care am aflat următoarele:

– Domnul doctor Florin Bodea este angajat pe postul de medic epidemiolog cu normă întreagă la dumneavoastră și, în același timp, este angajat și la DSP…

– Vă explic. El lucrează la DSP după programul nostru. La noi, doctorii lucrează de dimineață, de la 7, până la ora 14, iar la DSP lucrează după-masa. Pe perioada pandemiei, DSP ne-a solicitat ajutorul epidemiologilor din spitale și atunci li s-a modificat programul, așa că era de dimineață la DSP, pentru că aveau nevoie pentru pandemie, după care, după ce s-a închis toată situația asta, a revenit la programul normal și ce face dânsul după-masa nu este treaba spitalului sau a mea.

Bun, și pe perioada pandemiei domnul doctor era angajat și la spitalul din Gătaia, și la DSP…

– Da, era angajat, dar era cu program de după-amiază. Venea după-masa la spital și așa era și transmisă situația către casa de asigurări de sănătate. Era o situație un pic mai diferită, fiind pandemie, și era lipsă de epidemiologi.

– Bun, și lucra 14 ore pe zi?!

– Nu știu cât lucra… lucra, da…

– Păi avea contract pe normă întreagă la DSP și contract pe normă întreagă la spitalul din Gătaia.

– Da, așa avea, contract pe normă întreagă. Domnul doctor și-a făcut treaba, eu nu am sesizat din partea dânsului nici un fel de problemă. A venit, era pontat, ce să zic… (…)

– Eu cred că domnul doctor nu pleacă la ora 14 din spitalul din Gătaia, ci pleacă mai repede. Ca atare, întrebarea mea către dumneavoastră este cum este pontat domnul doctor Bodea șapte ore la spitalul din Gătaia, din moment ce el, la ora 13, este deja la Timișoara.

– Eu nu sunt polițist în spital, eu nu stau să urmăresc fiecare medic dacă pleacă un pic mai repede sau vine mai târziu. Resursele umane primesc pontajul făcut de persoana care se ocupă de acest lucru… (…)

– Deci din punctul dumneavoastră de vedere, domnul doctor își face cele șapte ore zilnice la spital.

– Dacă vreți să vă certați cu cineva…

– Dar de ce spuneți că vreau să mă cert, vi se pare că eu vreau să mă cert cu dumneavoastră? Eu doar v-am întrebat…

– Da, mi se pare că mă luați la rost pe mine despre o situație care… nu știu… dacă dumneavoastră cunoașteți mai bine, na, bravo, nu vreau să zic nimic… Vă rog să mă scuzați, dar chiar nu mai vreau să comentez subiectul ăsta, ca e clar că-i un conflict și cred că țineți… nu știu… cu cine habar nu am…”.

Nu știm de unde a tras concluzia managerul spitalului din Gătaia că ar exista un conflict, așa cum n-am înțeles nici care ar fi părțile beligerante, dar un lucru e sigur: dacă încercarea unui jurnalist de a afla adevărul și secretizarea informațiilor publice de către o instituție… publică conturează existența unui conflict, atunci da, se pare că ne aflăm în prezența unui conflict. Nu e primul și nu va fi nici ultimul.

CITEȘTE ȘI: Două campioane olimpice vin la Giroc!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

18 thoughts on “Un’ te duci tu, doctore? Pentru un medic din Timișoara s-a inventat programul de lucru confidențial la o instituție publică

    1. Bună dimineața. Ma bucur mult când citesc astfel de articole, in care sunt mediatizate aceste mari nereguli. Si aș dori ca, în continuare sa urmăriți cazul, să vedem dacă acest medic va fi pedepsit si va returna banii necuveniti. Eu nu mai cred in dreptatea din țara noastră, de mult timp in urmă.
      Redactorilor acestui ziaz le doresc toate cele bune si putere de muncă.

  1. Off Doamne .. publicați o lista cu toți doctorii ce fac asta . A spus și domnul doctor . Oricum e ca propriul angajat se poate ponta și 72 din 24 sau concediu toată viața . Felicitări d-lui doctor

  2. Să invoci articol din legea audio-vizualului, într-un răspuns pentru presa scrisă???!!! Asta înseamnă să fi mafiot! Tibiscusul poate fi mândru de o asemenea creație! La mai mare!

  3. De trebuie să faci un RMN, ori dai de la 750 de lei în sus, ori stai cu lunile în așteptare. Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează la timp sau deloc din lipsă de bani. Și bani nu sunt din cauza unor asemenea excrocherii, a unor asemenea directori și doctori. Partea și mai tristă este însă că de mergi pe banii tăi la un consult medical de specialitate, doctorii sunt la fel de indiferenți, plictisiți, lipsiți de orice empatie de parcă văd în tine un mort. Și tot mai des dovedesc că au slabe cunoștințe în specialitatea lor. Dacă vreți dovezi concrete, numărați farmaciile din cartier.

  4. Fara complicitatea directoarei dsp nu putea sa aiba un asemenea program acest doctor.
    Eu daca lipsesc 5 min la serviciu imediat afla aceasta directoare de la turnatorii ei pe care ia adus prin concursurile ilegale, dar programul redus al stimabilului doctor se vede ca nu e nici o problema. Adica ptr unii ciuma si ptr altii muma.

  5. Așa ne trebuie daca ajutam, sa fim denigrați de presa de scandal! As fi vrut sa fiți măcar o zi in pandemie în locul domnului doctor Bodea și atunci sa aveți termen de comparație! Dar probabil dumneavoastră erați acasă la căldurică. Oricum nu are rost sa comentam mai mult: Felicitări domnului doctor Bodea și mulțumim pentru tot ce a făcut in pandemie pentru noi!

    1. Si ce a facut mai exact??Ia spuneti-ne sa nu murim prosti.L-ati monitorizat dvs?Parca era ilegal sa lucrezi in doua locuri la stat.Si full-time.Asta in timp ce alti medici sunt someri,tocmai din cauza unor personaje cu „spate” ca acest domn caruia nu-i ajunge ca are deja un loc de munca full time la stat.

    2. Ia zi, Nicușor mamă, ce a făcut atât de teribil în pandemie acest nenea doctor dar cu subiect și predicat, nu polologie ieftină?! Și sari te rog peste orele de gargară aproape zilnice, petrecute în biroul colegului de facultate, director DSP, la vremea aia!

    1. Ce iz penal ?
      În România e normalitate ,cati medici sunt angajați la diferite spitale și stau mai mult la cabinetele private .

  6. Asa se intampla de obicei, cei ce isi fac treaba cu dedicatie sunt atacati de cei ce au prea mult timp liber. Doctorul Bodea este unul dintre cei ce s-au implicat cu adevarat si a fost/este de un real ajutor in DSP. Enorm de multi oameni pot confirma, atat din interiorul institutiei, cat si din afara ei.
    La inceputul pandemiei, toti epidemiologii din spitale au fost contactati pentru a da o mana de ajutor in Directia de Sanatate Publica – a fost singurul care a acceptat sa vina si a ramas pana la sfarsit!
    De ce aruncam acum cu noroi in oamenii care si-au neglijat familiile si care s-au dedicat trup si suflet?!

  7. Ptr Nicu
    Felicitarl dle doctor, ptr ce ai facut ptr noi in pandemie. noi nu am facut nimic din punctul de vedere al purtatoarei de vorbe al dsp , nu stiu cum ne am fi descurcat fara tine.
    Bravo tie, ai un program de invidiat si un salariu, pardon doua salarii tot de invidiat, poti sa i multumesti actualei directoare si fostului director Marean Flavius, ptr programul tau de lucru.

  8. Nu cunoaște legea, iar toate aceste minuni pe care le prezentați sunt girate și se întâmplă cu complicitatea ei.
    Nu a cunoscut legislația nici la UVT și nici la protecția copilului.
    Acolo nu s-a văzut genalitatea ei pentru că nu a condus nimic. Aici s-a urcat direct în fruntea DSPului ca să uimească lumea.

  9. Îmi aduc aminte cum fostele colege o admirau cum invoca la fostul job diverse legi abrogate sau care nu aveau legatura cu domeniul.
    Asta e Florentina, sub preș.

    1. Asa e Herrman, noi colegele de la DGASP, eram frecvent amenintate de Florentina cu dosare penale, pentru orice. E obsedata de monolog, nu suporta dialogul, nu suporta parerea altora, ea „are dreptate intodeauna”. Speram ca la DSP sa i se infunde ptr toate ilegalitatile care le a facut.
      Aici la noi nu a putut sa faca iilegalitati ca la DSP, nu avea functia suprema.

  10. Daca tot doreste Ciolacul sa stranga cureaua sa analizeze edicienta acestor institutii care nu fac nimic.Ce atributii concrete ,eficiente are DSP-ul cati angajati are si ce obuective concrete sunt atinse.O institutie politizata.Felicitari pentru ancheta cate cadre medicale presteaza munci in spitale publice clinici private si ncununarea carierei post la DSP.Ce aport aduce actului medical aceasta institutie?Concret cost eficienta??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *