Timişoara nu oferă forţă de muncă pe măsura cererii

IT Timisoara

Timișoara se confruntă cu un deficit foarte mare de forță de muncă, în special în domeniile software și automotive, motivul principal fiind numărul scăzut de absolvenți de la nivel local, căruia i se adaugă reticența potențialilor angajați de a se reloca din alte orașe şi chiar nivelul ridicat de migrare în țările vecine, specific orașelor din vestul țării.

Fie că este vorba de specialiști, angajați middle-level sau chiar cei entry-level, deficitul forței de muncă în Timișoara poate constitui o problemă pentru angajatorii cu planuri mari în România, aceștia fiind puși în situația de a face eforturi suplimentare pentru atragerea candidaților din alte orașe, după cum conchide un recent studiu întocmit de compania de servicii de resurse umane Smartree.

Apelul la navetişti, o posibilă soluţie

Potrivit autorilor analizei, o soluție pentru această problemă ar fi atragerea forței de muncă din zona de est a țării, unde nivelul de trai este mult mai scăzut decât în vest, iar șansa de a găsi un loc de muncă, în special în anumite comune, este aproape nulă.

De asemenea, mai există posibilitatea ca marii operatori din IT și automotive să atragă oameni calificaţi care sunt dispuşi să facă naveta din orașele apropiate, precum Aradul sau Oradea.

În cazul specialiștilor, angajatorii trebuie să arate într-un mod clar că încurajează schimbul de experiență și că oferă oportunități reale de dezvoltare profesională, în sensul schimbării mediului organizațional, o nevoie pe care seniorii o resimt adesea într-un anumit punct pe parcursul carierei lor, potrivit studiului care analizează piaţa timişoreană a muncii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Timişoara nu oferă forţă de muncă pe măsura cererii

Lasă un răspuns