Timișoara n-are noroc de sală polivalentă și stadion

sala polivalenta 3

Când vine vorba despre investițiile pe care le-ar face guvernanții la Timișoara, cum ar fi, de exemplu, un stadion cu 32.000 de locuri, o sală polivalentă cu 16.000 de locuri și, ca să visăm frumos, un bazin de înot olimpic, reacția cetățeanului de rând devine, mai degrabă, de lehamite.

Locuitorilor orașului nu le mai arde nici măcar de disputa cu privire la amplasamentul acestor mărețe obiective. Ultimele promisiuni ale ministrului dezvoltării, Daniel Suciu – făcute acum mai bine de o lună, prin care acesta susținea că va tranșa ping-pongul Timișoara – Giroc, referitor la sala polivalentă, într-o săptămână – au scos la iveală faptul că documentația pentru toate amplasamentele este, de fapt, incompletă.

În ceea ce privește stadionul, acesta ar urma să se construiască, tot cu bani de la guvern, prin Compania Națională de Investiții (CNI), pe locul actualului „Dan Păltinișanu”, aflat într-o stare destul de avansată de degradare.
Toate bune și frumoase, dar nici aici lucrurile nu sunt clare. Consilierii județeni au votat, la ultima ședință în plen, o hotărâre pentru actualizarea informațiilor tehnice și modificarea suprafeței în cartea funciară a parcelei pe care este amplasat Stadionul „Dan Păltinișanu”, respectiv realizarea documentațiilor cadastrale pentru actualizarea informațiilor tehnice, releveu și ridicare topografică.

Autoritățile județene nu se grăbesc, însă, cu demolarea a ceea ce încă există, așteptând, pe bună dreptate, semnarea contractului de finanțare cu CNI.

Trăgând linie și adunând ce avem, rezultatul nu depășește valoarea unui zero barat.

Mai mult, pentru cei care și-au pus speranța în sala polivalentă pe care o construiește de zor Universitatea Politehnica de vreo zece ani și în care s-au investit bani și de la bugetul local al Timișoarei, veștile nu sunt bune deloc. Clădirea arată părăsită și chiar a fost, pentru că acolo nu s-a mai lucrat de doi ani.

Au existat, mai întâi, probleme cu constructorul, care a intrat în insolvență, după care proiectul a trebuit modificat, pentru că nu mai corespunde noilor exigențe legate de protecția împotriva incendiilor. Așa se face că noul constructor va trebui să spargă o parte din tribună, pentru ca ambulanțele să poată intra direct pe teren. Optimismul responsabililor, care declară că sala poate fi gata în câteva luni sau cel mult un an, nu mai impresionează pe nimeni, pentru că are în spate prea multe promisiuni neîndeplinite.

Până una-alta, ar fi de dorit ca 2021 să nu ne prindă tot fără sală polivalentă, fie ea și mai mică, fiindcă de stadion și o sală cu 16.000 de locuri nu mai poate fi vorba până atunci.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Timișoara n-are noroc de sală polivalentă și stadion

  1. Timisoara e „oaia neagra” pentru cei de la Bucuresti, faptul ca nu a fost niciodata „rosie”, adica obedienta fata de puterea de la Bucuresti a facut ca investititiile guvernamentale sa ocoleasca orasul de pe Bega. Rusine mare guvernantilor si reprezentantilor acestora in teritoriu!

  2. la ce să te astepti de la acest consiliu judetean care e zero absolut si total anti timisoara .ei cred că dacă se opun proiectelor robu au ceva de cîstigat(ciuma rosie) dimpotrivaă au ajuns ca din ce în ce mai multi timisoreni să îi urască. si mai primeste această paiată de dobra pensie specială . pentru ce oameni buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *