„Străzi pentru comunitate”, o acțiune de weekend la Timișoara. Dar comunitatea n-a prea vrut pe stradă… (foto)

unit 2

Acțiunea culturală din weekendul trecut a Primăriei Timișoara intitulată „Străzi pentru comunitate”, pentru care parcimonioasa administrație locală a scos din vistierie 250.000 de lei, ar fi trebuit să fie un succes, o izbucnire de bucurie a pedeștrilor dornici de mișcare din oraș.

Cu alte cuvinte, două zile libere de mașini, deschise pentru plimbări cu prietenii, familia, animalele de companie și bicicleta, competiții sportive, muzică, film, spectacole, conversație și apropiere, după anul greu de pandemie.

unit 1

„Vă chem la bucurie și joc, în loc de enervare în trafic și poluare. Pentru două zile, se mută în stradă teatre de păpuși, grădini, filme de cinema pentru copiii și adulții care vor să afle despre încălzirea globală, bistrouri și cofetării, săli de fitness, asociații și cluburi sportive, trupe locale de muzică, emisiunile pentru copii de la Radio Timișoara, expoziții  (și cu vânzare) de materiale sportive și de mijloace de transport alternative”, a spus primarul urbei.

La fața locului, însă, acțiunea a fost bântuită de un fel de tristețe. Adică am avut benzi de la câteva străzi centrale blocate, dar participarea a lăsat mult de dorit, cu toată bunăvoința organizatorilor.

La zumba abia dacă au fost sub 50 de persoane, iar pe artera din fața Parcului Botanic tricicletele s-au plictisit în soare.

Pesemne comunitatea avea mai mult chef să se plimbe la mall sau – mult mai bine – la aer curat, eventual la Pădurea Verde, în loc să umble hăbăucă pe asfaltul fierbinte.

unit 3

Sau, poate, nu s-a înțeles chemarea…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “„Străzi pentru comunitate”, o acțiune de weekend la Timișoara. Dar comunitatea n-a prea vrut pe stradă… (foto)

  1. Sau saturat si oamenii de circ . Sa montezi o trambulina si sa pui o mass de pimpong in fata intrarii unui spital de urgenta trebuie sa fi tare retardat . Nu mai vorbim de o eventuala galagie in fata geamurilor unde sunt internati oameni bolnavi . Un mare bravo organizatorilor ! 

    1. Galagia din fata geamurilor unde sunt internati oameni bolnavi e in fiecare zi din cauza traficului auto din zona. De data aceasta sunt sigur ca a fost mult mai liniste indiferent cat de galagie ar fi fost.Niste poze facute in miezul zilei la 34 de grade nu cred ca o sa surprinda alte imagini nicunde in lume. Seara au fost foarte animate strazile si pline de lume.Un articol deloc impartial, ca jurnalismul din ultima vreme. Seamana mai mult cu o analiza partinitoare, nu cu un subiect de stire.

  2. Nu vă supărați, poate ne puteți explica pe ce anume s-au cheltuit banii. Că ci majoritatea activităților au fost oferite de către voluntari.

  3. Eu am.fost cu nepoței mei și m-am simțit f bine în special copii.Comunitatea vrea doar unde este multă gălăgie și mici și grătar. Aici a fost cu totul altfel și nu s-a făcut gălăgie deloc la Spital  căci toți se jucau frumos.Ar trebui sa îndreptăm copii spre sport și distracție asa cum ne jucam noi nu sa ii ținem în casa cu tableta în brate.

  4. De ce nu se pun  si poze cand era lumea… ce știre incompletă… se vede ca nu e obiectiva. Eu am trecut prin zona cand era plin deci nu mai  prezentați doar așa  la senzational. Lipsa de profesionalism.

  5. Actiune penibila fara rost, facuta de niste penibili care incearca sa-si justifice actiunile clar esuate. Atat pe tema asta a continutului actiunii. Cealalta problema pe care o am e mult mai simpla. Eu locuiesc in Cetate atunci cand stau in oras ca asa a vrut bunica mea sa se mute din Fabric in Unirii. Cand incerc sa plec sau sa vin, cu bagaje si cumparaturi de orice fel mai voluminoase, numai eu stiu cum ma chinui dar accept asta cuminte daca aleg sa stau acolo. Spre deosebire de activisii astia de panoplie incerc, fara sa bat toba si sa iau fonduri de unde apuc, sa las curat dupa mine. Va dau niste mici exemple: Am cumparat bucatele de teren pe sume foarte mici in zone greu accesibile si greu integrabile in circuitul agricol dar si unele bune de cultivat. E plina tara de ele. Si le-am lasat sa se impadureasca sau sa se odihneasca(pe cele agricole). In afara de pretul initial de cateva sute de euro pentru 3-4000 de mp  si vreo trei drumuri la notar si la primarie in Caras si MH nu am avut alte costuri pe parcela. Desigur cand vin acasa de prin munti unde incerc sa fac ce v-am spus mai sus cu haine murdare, cu cortul, cratite afumate si bocanci murdari ce credeti ca constat? Niste deliranti au inchis strazile din jurul centrului in asa fel incat a trebuit sa parchez(masina care ma duce la munte) undeva dupa Kaufland pe Gh. Lazar si sa car toate lucrurile cu mana cam un kilometru jumate in vreo 5 ture. Toate astea fara sa fi fost anuntat in prealabil ca locuitor al cetatii ca nu ma voi putea apropia de casa cat de cat desi am posta functionala iar telefonul meu si adresa de e-mail sunt inregistrate la primarie. Astia sunt „ecologistii”, astia sunt imbecilii care nu au vazut nimic altceva decat Soarelui sau Sagului si care se erijeaza in aparatori ai pietonilor, aerului curat si alte prostii, ei nepalntand niciodata vreun pom(poate la vreo actiune cu multa presa si droguri au facut-o unii). Multumesc organizatorilor si primariei ca m-au pus sa car prin soare 100 de kile de echipament sa sa fac vreo 6 km. Daca asta nu e sanatate, sa cari prin caldura, praf si putoare de canal tipic timisoreana, atunci ce e?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *