– Propunerea ALDE pentru viitorul premier este Călin Popescu Tăriceanu. De ce credeți că ar susține timișenii o asemenea variantă politică?
– Sunt convins că toată lumea își amintește un moment-cheie al guvernării Tăriceanu în Timiș, și anume inundațiile devastatoare din 2005. Deși au existat câteva polemici la vremea respectivă, privind un dialog între premier și o doamnă a cărei casă nici măcar nu fusese afectată de calamități, cifrele ne arată foarte clar aportul pe care l-a avut guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu la vremea respectivă.
Au fost construite peste 1.100 de case și reabilitate peste 500 de locuințe, exclusiv din fonduri guvernamentale. Eu cred că asta arată, de fapt, grija pentru cetățean, modul în care acționează politicienii atunci când este nevoie de o intervenție rapidă și profesionistă. Aș vrea să reamintesc și faptul că, sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, România a cunoscut cea mai mare creștere economică și cel mai ridicat nivel de trai din ultimii 27 de ani, precum și o deschidere extraordinară față de Europa, ceea ce a permis ca investițiile majore în județul Timiș să crească.
– Sunteți, începând din acest an, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș din partea ALDE. Care credeți că sunt problemele cu care se confruntă administrația?
– Administraţia judeţeană şi cea locală au probleme de funcţionalitate şi eficienţă pentru că legea este deficitară.
Pentru a exista o performanţă reală, iar administraţia să fie pusă cu adevărat în slujba cetăţeanului, trebuie să existe o lege modernă şi adaptată nevoilor actuale ale societăţii. Am văzut, până acum, ce s-a întâmplat datorită legislației defectuoase care permite administrației centrale să implementeze proiecte care nu au nici o legătură cu necesitățile din teritoriu.
– Care este soluția propusă de dumneavoastră pentru o administrație eficientă?
– După patru mandate de consilier judeţean, pot spune că am strâns foarte multe resentimente faţă de legile care influenţează administraţiile locale şi judeţene, care duc la o birocratizare excesivă a actului decizional.
Eu vreau ca deputat să contribui la o legislaţie nouă, care să permită autorităţilor locale să ia aceste decizii. Un deputat trebuie să susţină în parlament interesele comunităţii care l-a ales. Soluţiile pe termen mediu şi lung se numesc: regionalizare şi descentralizare. Timişenii sunt printre cei mai mari contribuitori la bugetul de stat, iar acest lucru, printr-o regionalizare şi o descentralizare reale, se va simţi la nivelul de trai şi la investiţiile în infrastructură. (P)
Publicat la comanda Partidului Alianța Liberal-Democraților din România, filiala Timiș. Publicat de SC TIMPRESS SA. Cod mandatar financiar: 11160008.
intrebare pentru Stancu: de ce te-ai BAGAT Bã la CJT daca vrei sa dai bir cu fugitii? De ce nu-i lasi Bã pe aia tineri? De ce esti Bã asa lingau? De ce nu te duci Bã si ne lasi draq cu manechinu tau cu tot …
Un pensionar alaturi de tata hotilor. Sau dovada vie ca hotii sunt lacomi. Trageti voi concluziile.
hahahahahahahaaaahahahaha
Domnul Titi Stancu e un om deosebit, care a ajutat multa lume! Imi pare rau sa vad ca postacii de partid nu au altceva de facut decat sa-l atace. Rusine!