Violeții au răpus campioana și au stins „lanterna roșie”. ACS Poli Timișoara – Astra Giurgiu 2-0 (1-0)

poli astra

De mult timp nu am mai văzut-o pe Poli evoluând atât de matur ca în partida de duminică seară, cu campioana Astra Giurgiu. Puținii spectatori care au îndrăznit să înfrunte ploaia măruntă și frigul au părăsit la final arena bănățeană cu sufletele încălzite de frumosul dar oferit de favoriți în pragul Lunii Cadourilor.

Partida a fost dominată tactic pe întreaga ei durată de elevii lui Ionuț Popa, care s-au apărat exact, au controlat cu autoritate mijlocul terenului și au lansat șarje, în majoritatea lor tăioase, spre buturile oaspeților. Privit de la distanță, acest scor de 2-0 ar putea părea surprinzător, însă, pentru cine a urmărit cu sufletul la gură partida de aseară, victoria Timișoarei a talonat îndeaproape logica.

Cele două bezele ale acestui frumos succes au fost oferite suporterilor din tribune de Șeroni și Pedro Henrique, ambii semnând cu multă generozitate două veritabile autografe fotbalistice.

Scorul a fost deschis în minutul 37, când primul dintre cei enumerați i-a suflat mingea lui Stan, l-a pierdut undeva pe drum pe Seto și, după o cursă de peste 55 de metri, a finalizat cu sânge rece „prin” portarul Silviu Lung.

seroni

Nici reușita din minutul 54 a lui Henrique nu a fost mai puțin spectaculoasă: a primit o pasă de la Șeroni, pe aripa stângă, i-a umilit pe metru pătrat pe Geraldo și Săpunaru, după care a scuturat plasa porții adverse printr-o execuție de atacant pur-sânge.

Până la ultimul fluier, Poli a jucat la fel de îndrăzneț, a rămas sus, iar Astra poate mulțumi șansei că a scăpat cu o înfrângere la doar două goluri diferență. Prin acest succes, Poli părăsește pentru prima dată în această ediție ultimul loc în clasament dar, desigur, nu este timp pentru prea multă sărbătoare, pentru că miercuri Timișoara fotbalistică va avea de susținut un examen cel puțin la fel de greu, pe terenul Universității Craiova.

Poli: Starton – Străuț, Bocșan, Scutaru, Șeroni – Artean – Bărbuț (min. 90, Sântean), Llorente, Croitoru, Doman (min. 81, Vădrariu) – Henrique (min. 67, Popovici).

Foto: Adrian Pîclișan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns