Un semn al mântuirii tuturor. Credincioșii de la Biserica Ortodoxă Română din Ghiroda au trăit momente înălțătoare

IPS Ioan Ghiroda

Vreme de câteva ore, duminică, comunitatea din Ghiroda, în bună parte, s-a adunat la biserică. A fost o zi cu un plus de încărcătură spirituală, lăcașul, câteva luni, s-a aflat, în partea exterioară, în renovare, precum și cupolele, și s-au împlinit cele cuvenite într-un astfel de moment.

Vestea că va fi prezent și IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, pentru credincioșii ortodocși din localitate a însemnat mult. Înaltul a fost întâmpinat, la intrarea în biserică, de către un sobor de preoți și diaconi, avându-l în frunte pe părintele protopop Mircea Szilaghi, Protopopiatul 2 Timișoara, urmat de către părintele paroh Caius Andrașoni și preotul Ciprian Cristea.

Sfânta liturghie, într-o astfel de atmosferă, a întregit importanța momentului, o contribuție aparte având și Corul ”Sfântul Ierarh Nicolae” al Facultății de Teologie din Timișoara, condus de către părintele diacon Ionuț Ardelean, care a dat răspunsurile liturghice.

Un alt fapt care trebuie reținut, pentru unii enoriași fiind o adevărată surpriză, a fost momentul când primarul comunei, Ionuț Stănușoiu (absolvent de teologie) a adus credincioșilor prezenți mesajul apostolului zilei, Sfântul Apostol Pavel.

IPS Ioan, ca întotdeauna, cald, firesc și cuceritor, a rostit cuvântul de învățătură, după ce a acordat celor doi preoți ai Parohiei Ghiroda distincții din partea Mitropoliei Banatului, pentru vrednicia și efortul depus, împreună cu credincioșii, la renovarea lăcașului de cult. Părintele paroh Caius Andrașoni a primit brâul și crucea cu distincția de iconom stavrofor, iar părintele Ciprian Cristea a primit brâul ce îi atribuie titlul de econom.

După cuvântul de învățătură, Mitropolitul Ioan i-a îndemnat pe credincioși să îmbrățișeze biserica, prin înconjurarea ei, laolaltă cu soborul de preoți. După liturghie, în una dintre cele mai circulate intersecții din localitate, a fost sfințită crucea care abia s-a ridicat, un semn al mântuirii – trecător ori localnic – tuturor!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *