Alfred Simonis: „Nu putem fi reprezentați de un parlamentar de Timiș care spune că are prioritate zero autostrada Târgu Mureș – Iași”

alfred simonis1

– Domnule Simonis, din 11 decembrie veți reprezenta Timișul în Parlamentul României. Care sunt principalele dumneavoastră obiective?

– Cred că prioritatea fiecărui parlamentar, indiferent de culoarea sa politică, este să se lupte pentru proiectele județului în care a fost ales. Mi-aș dori să putem constitui un grup puternic al deputaților și senatorilor din Timiș, repet, indiferent de apartenența politică, să fim puternici și să ajutăm județul Timiș.

alfred-simonisLa fel de importantă va fi relația pe care noi, deputații și senatorii de Timiș, o vom avea cu viitorul Guvern. Este absolut necesar să convingem Guvernul României să investească serios în județul nostru, pentru că de prea multe ori am fost lăsați la urmă. Cu toții au considerat că noi ne putem descurca cu propriile resurse și este nedrept ca principalul contributor la bugetul de stat să primească atât de puțin înapoi. Răbdarea noastră și-a atins limita și cred că suntem datori să deblocăm această situație.

– Credeți că veți reuși să atingeți aceste obiective?

– Eu sunt optimist de felul meu, deci cred că vom rezolva aceste probleme chiar dacă va trebui ca noi, parlamentarii PSD, să muncim de două ori mai mult, deoarece vom fi nevoiți să suplinim lipsa altor parlamentari de Timiș.

Mă refer la cei parașutați aici și care, după 11 decembrie, își vor pierde total interesul arătat acum timișenilor. Cred că știți la cine mă refer, nu e nevoie să mai dăm nume.

– Există un val de nemulțumiri în rândul mai multor politicieni vizavi de cei veniți din alte județe să candideze în Timiș. Vi se par justificate aceste nemulțumiri?

– Aș spune că, în primul rând, este o nemulțumire a alegătorilor din Timiș, și mai apoi a politicienilor. Timișenii, fie că sunt români, germani, maghiari, sârbi, bulgari sau de altă etnie, au conviețuit mereu bine.
alfred-simonis2

Timișul este un bun exemplu de multiculturalitate, iar pentru a candida într-un astfel de județ este nevoie de o minimă înțelegere a specificului zonei, a problemelor, este nevoie, dacă îmi permiteți, de o legătură sentimentală cu timișenii. Noi, cei născuți sau crescuți aici, o avem și cred că fără aceasta și fără a înțelege într-adevăr specificul zonei, nu putem realiza nimic. Tocmai de aceea se vorbește despre acești oameni care vin, candidează aici și nu înțeleg ceea ce înseamnă Timișul sau Timișoara. Am mai avut un exemplu nefericit, domnul Vasile Blaga, care în 2012 a fost ales senator de Timiș și de atunci nici măcar nu a mai rostit numele județului nostru. Acum, după patru ani, avem un alt candidat, Alina Gorghiu, care vine și le cere timișenilor votul, dar spune cu subiect și predicat că prioritatea zero a dânsei și a PNL-ului o reprezintă autostrada Târgu Mureș – Iași.

– În luna iunie a acestui an, Partidul Social Democrat a câștigat alegerile în Timiș. Credeți că puteți repeta acest rezultat?

– Cred că scorul de la alegerile locale nu este întâmplător, timișenii și timișorenii au înțeles că s-a făcut un schimb real de generații, iar faptul că l-am avut pe Sorin Grindeanu drept candidat pentru președinția Consiliului Județean Timiș a fost apreciat de oameni.

Acum, lucrurile stau la fel, în sensul că venim în fața alegătorilor cu o garnitură nouă de candidați, cu oameni tineri dar experimentați în domeniile lor de activitate, cu oameni născuți și crescuți în județul Timiș, asupra cărora nu planează nici un fel de suspiciune. Noi tratăm electoratul cu respect și responsabilitate.

– Se discută intens în spațiul public despre formarea noului Guvern. Cum vedeți această situație?

– În acest moment, avem un guvern format din tehnocrați nevotați de nimeni, care nici acum nu candidează, dar vor cu orice preț să rămână în funcție.

Ceea ce este, însă, cel mai grav e că Guvernul Cioloș nu guvernează în interesul românilor. Pare tot mai evident că interesele străine sunt mai importante pentru Cioloș, indiferent că vorbim de neplata subvenției către agricultori, legea dării în plată, legea conversiei creditelor în franci elvețieni, toate acestea contestate de Guvern la Curtea Constituțională. Să amintim și de legea inițiată de PSD, cea referitoare la eliminarea a 102 taxe nefiscale, la mărirea salariilor medicilor și profesorilor. Toate acestea ne fac să ajungem la o singură concluzie: Cioloș nu guvernează în folosul românilor, iar PNL-ul îl propune în continuare premier. (P)


Publicat la comanda PSD Timis. Publicat de SC TIMPRESS SA. Cod mandatar financiar: 11160007.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

16 thoughts on “Alfred Simonis: „Nu putem fi reprezentați de un parlamentar de Timiș care spune că are prioritate zero autostrada Târgu Mureș – Iași”

 1. nu stiu ce legatura ar avea proiectele timisului cu cele ale iasului de le amestecati asa, dar una peste alta, poate ne amintiti domnule freddy ce au facut timisenii sirbu si grindeanu pt judetul nostru. ar fi mai util sa ne aduceti aminte despre ce faceti voi pana sa va apucati sa ne spuneti ce fac altii

  1. eu nu stiu de unde draq apar ciumpalacii astia! si chiar Grindeanu! CINE E Grindeanu??!???!
   Un securist, fost sãf la Delpack … restu’: patrunjei in supa …

   1. Din cate am citit, Grindeanu nu candideaza. Dar, totusi, securist? vrei sa spui ca lucreaza in serviciul de securitate comunist? cat de… nepotrivit suna. De ciumpalacii de la PNL ai auzit? sunt convins ca sunt plini de realizari.

 2. pungasul asta mic, din postura de consilier local timisoara, cam ce pricepe despre un proiect de genul autostrada tg mures-iasi? cam cum intelege el implicarile strategice, dar mai ales cele economice ale unui astfel de proiect? si daca nu intelege, ca asta e clar din ce prostii a scos pe gura, pt ce vrea sa mearga la bucuresti? sa mai avem inca un prost in parlament?

  1. tu ce intelegi din proiectul asta de autostrada tg mures – iasi ? este oare o prioritate pentru judetul timis? ce beneficii aduce judetului timis? nu cumva autostrada tm mures – iasi trebuia sa fie prioritatea 0 pentru candidatii de iasi sau tg mures?
   dar te rog, spune-ne tu ce nu intelegem noi…

 3. adevarat cine este acest alfriedo robierto simonis ?nimeni nu stie.cautati peste tot unde e nascut studii cine sant parintii de unde se trage de pamant si surpriza nu veti gasi nimic.inseamna ca e o venitura ori el ori parintii pentru ca spune ovorba ca cine nu la ingropat pe mosu sau pe baba in banat ala nui banatan si atunci ce sa asteptam de la el decat ranchiuna si ura pe banatenii adevarati.exact ca fostul prim ilie matei ”golesc eu spaisurile banatenilor” leai golit pe mata.

 4. La Renasterea se invit aproape numai cei de la PSD, la banateni nu cel mai iubit partid.
  Ce legatura am eu ca banatean din timis cu autostrada tg mures-iasi nustiu…

 5. PSDistii de kk pe ei de frica ca treaba asta cu centura se va fi face!
  Fricosii ataca acum, stiu ca oamenii ii vor taxa pentru ca n-au facut nimic pentru centura!.
  Astept sa vad primul pas si sa vad ce vor spune atunci!

  1. Omule, problema este ca centura, atunci cand va fi gata, nu va mai fi o mare realizare, ci o necesitate, un lucru ce trebuia facut de mult. Peste 4-5 ani cand in sfarsit va fi gata, im Timisoara vor fi poate cu 50.000 de masini mai mult iar traficul va fi acelasi ca in zilele noastre, plus ca pana atunci drumurile se vor strica si vom intra in alte santiere. Ideea este ca Robu pana acum nu a facut nimic in privinta centurii, a tinut proiectul suspendat sa il foloseasca drept momeala electorala inainte de alegeri. Ciudat este ca mai mult decat Robu, Alina Goghiu isi asuma centura, desi ce facut ea? si oricum, mi se pare absurd sa te lauzi cu…lucruri normale, ce trebuiau facute…

 6. Timp de 2 ani și 7 luni, cât am fost consilier local, am solicitat USL-ului să se implice pentru construirea șoselei de centură a Timișoarei, dar din partea lor nu a existat nici o reacție. Acum fiind în preajma campaniei parlamentare au mirosit că acest proiect poate fi o electorată aburitoare pentru memoria cetățenilor. Ilie Sârbu este senator PSD, Vasile Blaga este senator PNL,…în Timiș aveți 20 de parlamentari, începând din 2012. De 26 de ani v- ați rotit la putere și pentru Timișoara nu ați făcut nimic. Doar ați împărțit funcții între voi și contracte pentru firmele de partid. ,,Prin faptele lor, reprezentanţii USL, care se află de 3 ani la guvernare, au majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi deţin Presedinţia Consiliului Judetean Timiş,Primăria Timișoarei, sunt deputaţi şi senatori, nu numai că nu a ajutat oraşul cu nimic, ci au adus prejudicii timişorenilor.
  Timişoara este singurul oraş important din România care nu are şosea de centură. Guvernul USL Viorel Ponta aflat la putere de peste 3 ani, nu a aprobat includerea centurii Timişoarei în Master Planul de transport al României. Am cerut cosilierilor USL din CL Timişoara să explice de ce Guvernul USL, preşedintele CJT Titu Bojin (PSD) şi majoritatea USL din CJT pedepsesc Timişoara şi nu doresc să construiască şoseaua de centură. Nu am primit niciun răspuns. Din ’89 Timişoara este pedepsită, în continuu, pentru că s-a ridicat împotriva tovarăşilor din PCR, FSN, PSD.
  Şi anul acesta se anunţă o vară caniculară, iar la nivelul asfaltului vom avea temperaturi de peste 60C. Circulaţia prin oraş a autovehiculelor de mare tonaj va distruge, din nou, şoselele Timişoarei iar refacerea lor va necesita din nou alocarea de bani din bugetul local, provenit din taxele şi impozitele plătite de noi, timişorenii (nu de către USL Timiş)…” 2014 Plenul PMT
  https://www.facebook.com/Vrem-centura-pentru-Timisoara-188…/

 7. Timp de 2 ani și 7 luni, cât am fost consilier local, am solicitat USL-ului să se implice pentru construirea șoselei de centură a Timișoarei, dar din partea lor nu a existat nici o reacție. Acum fiind în preajma campaniei parlamentare au mirosit că acest proiect poate fi o electorată aburitoare pentru memoria cetățenilor. Ilie Sârbu este senator PSD, Vasile Blaga este senator PNL,…în Timiș aveți 20 de parlamentari, începând din 2012. De 26 de ani v- ați rotit la putere și pentru Timișoara nu ați făcut nimic. Doar ați împărțit funcții între voi și contracte pentru firmele de partid. ,,Prin faptele lor, reprezentanţii USL, care se află de 3 ani la guvernare, au majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi deţin Presedinţia Consiliului Judetean Timiş,Primăria Timișoarei, sunt deputaţi şi senatori, nu numai că nu a ajutat oraşul cu nimic, ci au adus prejudicii timişorenilor.
  Timişoara este singurul oraş important din România care nu are şosea de centură. Guvernul USL Viorel Ponta aflat la putere de peste 3 ani, nu a aprobat includerea centurii Timişoarei în Master Planul de transport al României. Am cerut cosilierilor USL din CL Timişoara să explice de ce Guvernul USL, preşedintele CJT Titu Bojin (PSD) şi majoritatea USL din CJT pedepsesc Timişoara şi nu doresc să construiască şoseaua de centură. Nu am primit niciun răspuns. Din ’89 Timişoara este pedepsită, în continuu, pentru că s-a ridicat împotriva tovarăşilor din PCR, FSN, PSD.
  Şi anul acesta se anunţă o vară caniculară, iar la nivelul asfaltului vom avea temperaturi de peste 60C. Circulaţia prin oraş a autovehiculelor de mare tonaj va distruge, din nou, şoselele Timişoarei iar refacerea lor va necesita din nou alocarea de bani din bugetul local, provenit din taxele şi impozitele plătite de noi, timişorenii (nu de către USL Timiş)…” 2014 Plenul PMT
  https://www.facebook.com/Vrem-centura-pentru-Timisoara-188…/

 8. ALFRED SIMONIS ESTE UN NUME PUR BANATEAN????? RENASTEREA NU A REUSIT SA RENASCA DIN TRANSA COMUNISTA. O RUSINE PENTRU BANATENI CARE NU REUSESC SA ISI ALEAGA OAMENI NOI DIN BANAT SI PE CARE II CUNOSC CE LE POATE CAPUL SI NARAVURILE.

 9. ALFRED SIMONIS ESTE UN NUME PUR BANATEAN????? RENASTEREA NU A REUSIT SA RENASCA DIN TRANSA COMUNISTA. O RUSINE PENTRU BANATENI CARE NU REUSESC SA ISI ALEAGA OAMENI NOI DIN BANAT SI PE CARE II CUNOSC CE LE POATE CAPUL SI NARAVURILE.
  INCERC SA PUBLIC COMENTARIUL DAR CENZURA FUNCTIONEAZA

 10. Domnule Alfred Simonis, cinste doamnei Alina Gorghiu! Dovedeste ca nu are idei fixe, preconcepute si limitate, ca altii! Autostrada e autostrada, centura e centura!

Lasă un răspuns