COD GALBEN de ninsori şi viscol în Caraş-Severin şi alte trei judeţe. Vreme rea în majoritatea regiunilor, până marţi la ora 23.00

cod galben ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminic seară, mai multe avertizări nowcasting cod galben de ninsoare şi viscol pentru patru judeţe din ţară, până la ora 23.00.

Judeţele aflate sub incidenţa codului galben de ninsori şi viscol sunt Suceava, Neamţ, Caraş-Severin şi Maramureş.

Meteorologii avertizează că la altitudini de peste 1.600 metri, se vor înregistra ninsori moderate cantitativ ce vor determina scăderea vizibilităţii sub 50 metri. Totodată, sunt aşteptate intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 60-80 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, o informare meteorologică de vreme rea, valabilă până marţi la ora 23.00.

„În intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15…20 l/mp. În seara zilei de duminică (27 noiembrie) vor fi ploi, dar în noaptea de duminică spre luni (27/28 noiembrie) şi în cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată. În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă”, potrivit informării transmise de meteorologi.

ANM avertizează că vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns