Șeful pompierilor voluntari dintr-o comună de lângă Timișoara pare picat din cer

Cu câteva zile înainte de Crăciun, peste o familie din judeţul Timiş a căzut năpasta: acoperișul casei a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid într-o mare parte a locuinței. S-a întâmplat la Şag. Finalmente, incendiul a fost stins, iar apoi mai mulți localnici s-au mobilizat și i-au ajutat pe consătenii lor loviți de soartă să își refacă în timp record gospodăria.

Criticat pe diverse pagini de Facebook pentru întârzierea cu care a ajuns la fața locului, Andrei Mărcuți, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Șag (serviciul este unul de voluntariat, cu excepția conducătorului acestuia, care este singurul plătit din bani publici), a explicat, în Raportul de intervenție întocmit după lichidarea incendiului, cum s-au desfășurat lucrurile.

Din păcate pentru el, tânărul șef al pompierilor voluntari a reușit să se facă de râs prin ceea ce a scris în documentul respectiv.

Trecem peste erorile gramaticale de genul “furtune” în loc de “furtunuri” – prilej de reamintire a celebrului Marian Vanghelie cu ale sale “almanahe” – ori “propietate” în loc de “proprietate” (ca mulți șefi și șefuleți din România, nici cel de față nu s-a omorât cu școala), dar nu putem să nu observăm că Andrei Mărcuți nu știe nici măcar unde a avut loc incendiul!

Șeful SVSU Șag scrie că s-a deplasat la incendiul izbucnit la casa de la numărul 65, însă, în realitate, este vorba de casa de la numărul 82.

Și-atât de pregătit și de pus la punct cu documentele serviciului pe care-l conduce este domnul Mărcuți, încât, în antetul Raportului de intervenție, SVSU Șag figurează în județul… Covasna!

Știm, tânărul șef al pompierilor voluntari din Șag a dat concurs pentru acest post, dar mai știm că el este și fiul primarului din Sânmihaiu Român, Viorel Mărcuți. Simplă coincidență sau nu, ceea ce se vede cu ochiul liber este că Andrei Mărcuți nu reprezintă, nici pe departe, omul potrivit la locul potrivit. Dimpotrivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

9 Comments
Florin 10 ianuarie 2021
A fost recompensat cu hectare de la primarie pentru merite 😂
Anonim 17 ianuarie 2020
Detaliile privind locuința, nu sunt adevărate. Este proprietatea lui Maria Leucuta, iar Rus Ioana este fosta noră a Mariei, care a venit în această casă, în urmă cu câțiva ani, partea de casă în care locuia Rus Ioana fiind anexă făcută fără autorizație de către aceasta și fostul soț,adică fiul Mariei.
Johndoe 16 ianuarie 2020
De asa maniera se ,, organizează ,, majoritatea ,, concursurilor ,, de angajare la ,, stat ,, , pentru a ocupa ,, posturile ,, oamenii ,, potriviți ,, , sau ,, dedicați ,, , si atunci ne ,, bucurăm ,, ca treaba merge ,, bine ,, în tara , la toate nivelurile , oare gramatica limbii române nu era în,, bibliografia ,, de examen ?
Laurențiu 16 ianuarie 2020
Îți dau 10 lei ,sa nu faci foamea și azi
Ciprian Brindescu 16 ianuarie 2020
Pentru "Laurențiu" Ți-am șters comentariul pentru că faci acuzații fără să le poți proba. Declină-ți mai întâi identitatea și asumă-ți ce debitezi, ca să te pot da în judecată. Hai, curaj!
Icarus 16 ianuarie 2020
Ar trebui scoasă legea conflictului de interese, să nu se mai ajungă în situații de genul acesta. Dl. Marcuti se putea angaja arhivar la tăticu iar doamna Roșu putea deveni fără probleme șefa pompierilor din localitate. P. S. Dacă arată si bine serviciul va atrage multi pompieri voluntari dornici să manuiasca tulumba
Nuconteaza 15 ianuarie 2020
Unde mai pui la socoteala ca ,dupa spusele primarului, dupa ce postul a fost scis de 3 ori la concurs, niciun Sagean nu s-a ridicat la "nivelul" lui Marcuti🙈!!! Astia de la Sag "e prosti" rau!!! Vai mama lor, unul n-a fost in stare sa castige postul si...nici nu au vrut loc de munca !!! Uite cum primarul isi bate joc de noi crezand ca nu ne duce mintea"nici sa trecem strada"🤔. Tot asa, in Sanmihai nu a fost nimeni competent sa ia postul de "arhivar" decat... DA..ati ghicit!!!" Duamna" Rosu!!!! Totul e pura intamplare,nu fiti rautaciosi!!!😂😂