
Cu câteva zile înainte de Crăciun, peste o familie din judeţul Timiş a căzut năpasta: acoperișul casei a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid într-o mare parte a locuinței. S-a întâmplat la Şag. Finalmente, incendiul a fost stins, iar apoi mai mulți localnici s-au mobilizat și i-au ajutat pe consătenii lor loviți de soartă să își refacă în timp record gospodăria.
Criticat pe diverse pagini de Facebook pentru întârzierea cu care a ajuns la fața locului, Andrei Mărcuți, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Șag (serviciul este unul de voluntariat, cu excepția conducătorului acestuia, care este singurul plătit din bani publici), a explicat, în Raportul de intervenție întocmit după lichidarea incendiului, cum s-au desfășurat lucrurile.
Din păcate pentru el, tânărul șef al pompierilor voluntari a reușit să se facă de râs prin ceea ce a scris în documentul respectiv.
Trecem peste erorile gramaticale de genul “furtune” în loc de “furtunuri” – prilej de reamintire a celebrului Marian Vanghelie cu ale sale “almanahe” – ori “propietate” în loc de “proprietate” (ca mulți șefi și șefuleți din România, nici cel de față nu s-a omorât cu școala), dar nu putem să nu observăm că Andrei Mărcuți nu știe nici măcar unde a avut loc incendiul!
Șeful SVSU Șag scrie că s-a deplasat la incendiul izbucnit la casa de la numărul 65, însă, în realitate, este vorba de casa de la numărul 82.
Și-atât de pregătit și de pus la punct cu documentele serviciului pe care-l conduce este domnul Mărcuți, încât, în antetul Raportului de intervenție, SVSU Șag figurează în județul… Covasna!
Știm, tânărul șef al pompierilor voluntari din Șag a dat concurs pentru acest post, dar mai știm că el este și fiul primarului din Sânmihaiu Român, Viorel Mărcuți. Simplă coincidență sau nu, ceea ce se vede cu ochiul liber este că Andrei Mărcuți nu reprezintă, nici pe departe, omul potrivit la locul potrivit. Dimpotrivă.