Școală de vară la Mănăstirea Partoș

tabara partos

O nouă ediție a Școlii de vară de la Partoș și-a deschis larg porțile pentru a-i primi pe copiii din Partoș, Banloc, Livezile, Ofsenița, Ciacova și Petroman și pentru a le oferi, pe durata a cinci zile, un program cu totul special.

CITEŞTE ŞI: Aquaparc aproape de Timișoara

Proiectul, coordonat de conf. univ. dr. Liliana Danciu de la Universitatea de Vest din Timișoara, a fost organizat de Asociația „Semper Agape” și Școala Gimnazială „Anghel Saligny” din comuna Banloc, împreună cu alți parteneri.

În prima zi de tabără, după momentul de rugăciune și deschidere festivă de la altarul de vară al Mănăstirii, actorii Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu și Constantin Tovarnițchi de la Teatrul Național Timișoara au prezentat un moment artistic, urmat de jocuri recreative și activități de relaxare coordonate de Claudia Bilanin, directoarea școlii din Banloc și vicepreședinte al Asociației „Semper Agape”.

Nu a lipsit nici lecția de religie susținută de părintele stareț Varlaam, care a vorbit despre sfinții ocrotitori ai copiilor.

CITEŞTE ŞI: Județele din România pe care Germania le-a marcat ca „zone de risc”. Testarea este obligatorie. Inițial erau doar 7

În cea de-a doua zi a Școlii de vară, de cei mici s-au ocupat Isolde Cobeț și Isa Berger, actrițe ale Teatrului German din Timișoara. Liliana Danciu a organizat apoi momentul „Pașaport pentru o zi – muzică, ritm și fantezie” – elemente de istorie, cultură și artă – România și Franța în dialog.

Artistul Ciprian Pop a oferit lecția de muzică, iar Diana Bozici a pregătit o minunată echipă de dansatori. Prânzul a fost servit în cadrul noului Centru de Zi „Dar din dar”.

Date fiind condițiile speciale ale perioadei, activitățile au respectat regulile de igienă și distanțare, fiind împlinite în spații diferite și în grupe de lucru paralele. În zilele următoare, copiii au ascultat povești „vindecătoare de suflet”, au intrat în rolul personajelor, au învățat lecții importante pentru viață.

De asemenea, au făcut o altfel de matematică (“matematica distractivă”) și, mai ales au gătit în contextul proiectului „micii gastronomi”.

La finalul taberei, tinerii au luat parte la activitatea “Econatura”, au compus și o scrisoare de mulțumire adresată cuiva drag și au realizat un album inedit cu fotografii de la Școala de vară din acest an.

De rămas-bun, tinerii au prezentat (având și acompaniament instrumental), împreună cu Ciprian Pop, piesele învățate în aceste zile, un dans popular și poezii în grai, fiind recompensați cu premii frumoase constând în diplome, fotografii, cărți de cultură generală și dulciuri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *