Robu nu renunță la fântâna cântătoare de patru milioane de euro

fantana cantatoare

Prima oră de dezbaterii publice de marţi pe tema proiectului de buget al municipiului Timișoara din acest an a fost rezevată prezentării sumelor alocate. Expunerea a făcut-o primarul orașului, cu cifre și explicații, din care am putut afla că aproape 70 de procente sunt rezervate secțiunii de funcționare, iar restul, pentru dezvoltare.

Bugetul total consolidat al Timișoarei se ridică, așa cum a specificat Nicolae Robu, la 1,42 miliarde de lei, echivalentul a 300 de milioane de euro.

Dezbaterea propriu-zisă nu a adus cine știe ce animație, cei mai activi și mai interesați de diverse capitole din buget dovedindu-se mai mulți membri ai organizației „Timișoara civică”.

După cum se știe, fântâna cântătoare pe care primarul Nicolae Robu a promis-o încă din campania electorală pentru primul său mandat are destui contestatari, care au redactat anul trecut o petiție online și au înființat o pagină specială pe rețeaua Facebook, ambele intitulate „Nu vrem fântână muzicală în Parcul Botanic”.

După multă energie consumată de adversarii proiectului, se pare că Robu a mai dat înapoi, declarând că nici el nu e prea încântat de ideea amplasării în Parcul Botanic a fântânii: „E un amplasament bun, dar nu e impecabil”.

Edilul a explicat că studiul va analiza și alte spații care s-ar preta la amplasarea fântânii, iar când a fost întrebat de unde a venit estimarea că obiectivul ar costa patru milioane de euro, a răspuns că a avut un „feeling”.

Cei care au mai luat cuvântul au avut observații asupra modului neprietenos în care este prezentat proiectul de buget, astfel încât este dificil de urmărit de un cetățean de rând, precum și asupra paginii de internet a municipalității, care se află „la nivelul anilor `90”.

În ceea ce privește alocarea bugetară de la guvern, mai mică decât anul trecut, pentru care Nicolae Robu s-a arătat gata să-i cheme pe timișoreni la protest, lucrurile s-au mai nuanțat. Deocamdată, efectele negative ale modificărilor Codului fiscal nu se văd:

„Nu este o scădere de buget efectivă, avem 120 de milioane de lei în minus, dar nu din cauza modificărilor, ci pentru că s-a decis ca banii pentru învățământul preuniversitar să nu mai treacă prin primărie. La alocarea din impozitul pe venit era o problemă, dar, până acum, nu a dat nimeni vreo explicație de unde vin banii, ni s-a spus că așa au ieșit cifrele din sistem. Trebuie să mai așteptăm o lună-două, dar, dacă bugetul nu va fi ca anul trecut, eu voi chema timișorenii la protest”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *