Programul național de protecție socială ”Bani de liceu” continuă

Programul național de protecție socială ”Bani de liceu” continuă

Programul național de protecție socială ”Bani de liceu” continuă.

Ministerul Educației va derula și în anul școlar 2021/2022 Programul național de protecție socială ”Bani de liceu” pentru elevii care urmează, la cursuri de zi, liceul sau învățământul profesional.

Înscrierile se pot face în perioada 15-25 septembrie, urmând ca, după evaluarea eligibilității cererilor depuse, pe 17 octombrie să fie afișată pe pagina de internat a ministerului lista beneficiarilor. Sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere, formulată de elev cu autorizarea reprezentantului legal, la unitatea de învățământ la care este înscris.

Beneficiarii au primit suma de 250 de lei lunar

Programul ”Bani de liceu” se desfășoară începând cu anul 2004, având drept scop acordarea unui sprijin financiar elevilor din învățământul liceal/profesional în vederea continuării/finalizării studiilor.

Începând cu anul școlar 2018-2019, beneficiarii au primit lunar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei lunar.

CITEȘTE ȘI: Forța de muncă, tot mai rară în Timiș. În sectorul construcțiilor, se oferă chiar și 300 de lei pe zi

Sprijinul financiar se acordă elevilor care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 500 de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă/curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

Se iau în calcul toate veniturile

Potrivit cadrului legal care reglementează condițiile de acordare a sprijinului financiar în cadrul programului, termenul „familie” desemnează soțul şi soția sau soțul, soția şi copiii lor necăsătoriți, care locuiesc şi gospodăresc împreună.

Este asimilată termenului familie şi situația  persoanei necăsătorite care locuieşte împreună cu copiii aflați în întreținerea sa, precum și bărbatul şi femeia necăsătoriți, cu copiii lor şi ai fiecăruia dintre ei, care locuiesc şi gospodăresc împreună.

La stabilirea venitului se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, cu excepția alocației de stat, alocației suplimentare pentru familiile cu mulți copii, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *