Producătorul german Continental, cu activități și în Timişoara, analizează vânzarea unor active din domeniul automotive

Producătorul german Continental, cu activități și în România, analizează vânzarea unor active din domeniul automotive (Bloomberg)

Producătorul german Continental, cu activități și în România, analizează vânzarea unor active din domeniul automotive (Bloomberg)

Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG analizează vânzarea anumitor active din domeniul automotive, inclusiv a diviziei de mobilitate autonomă, în contextul în care este presat să îşi consolideze profitabilitatea, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, transmite agenția Agerpres, citată de economedia.

Potrivit surselor, directorii şi membrii Consiliului de supraveghere de la Continental au evaluat mai multe unităţi din cadrul diviziei automotive şi este posibil să anunţe planuri destinate eliminării unora din cele mai puţin profitabile unităţi cu prilejul reuniunii cu investitorii care va fi organizată pe data de 4 decembrie.

Printre opţiunile analizate se numără vânzarea sau adăugarea unor parteneri la divizia de mobilitate autonomă, care are nevoie noi investiţii în valoare de sute de milioane de euro.

Sursele au adăugat că grupul german ar putea analiza şi vânzarea unei părţi sau a întregii divizii de user experience, care produce display-uri şi sisteme de divertisment pentru automobile.

Preşedintele Consiliului de supraveghere, Wolfgang Reitzle, lucrează la un plan de restructurare a Continental în numele acţionarului principal, familia Schaeffler.

Reitzle, care ocupă postul de preşedinte al board-ului din 2009, ar urma să demisioneze la următoarea AGA dar este posibil să îşi prelungească mandatul dacă va fi nevoie să supervizeze procesul de restructurare, au adăugat sursele.

Tot sursele susţin că o serie de fonduri de investiţii, inclusiv Apollo Global Management Inc., studiază posibile tranzacţii care să vizeze unele din operaţiunile Continental.

Grupul german a primit semnale şi de la unii furnizori rivali care ar fi interesaţi de o parte din afacerile sale. Însă discuţiile sunt în derulare şi nu există nicio certitudine că se vor finaliza printr-o tranzacţie, au adăugat sursele.

Continental încearcă să pună capăt tendinţei de reducere a profitabilităţii la divizia sa automotive, care a început să rămână în urma rivalilor în procesul de tranziţie la vehiculele electrice, astfel că preţul acţiunilor Continental s-a redus la jumătate în ultimii cinci ani.

Compania germană este gata să vândă o parte din afaceri dacă aceasta ajută la protejarea viitorului, a declarat luna trecută directorul general de la Continental, Nikolai Setzer înrt-un interviu pentru Welt am Sonntag.

CITEȘTE ȘI: Aberație rutieră pe strada primarului Fritz: 42 de stâlpi într-o intersecție secundară

Acesta a adăugat că are loc şi un proces de analiză a celei mai bune structuri de proprietate pentru divizia ContiTech.

Grupul Continental are aproximativ 232.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Continental avea la finalul anului 2018 peste 20.000 de angajaţi în România, din care o treime erau ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare.

Sursa foto: Continental


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *