(GALERIE FOTO) Problema locurilor de parcare din centru, cea mai spinoasă pentru locuitorii din Cetate

parcari Timisoara 2

Ar putea să pună primarul oraşului, Nicolae Robu, şi statui cu foiţă de aur în centrul oraşului, că tot n-ar fi impresionaţi timişorenii până când nu se va rezolva problema locurilor de parcare. Aceasta nu este doar grija celor care lucrează, au afaceri sau diverse treburi în zonă ci, în special, a locatarilor.

Pentru că, da, zona Cetate este încă locuită. Mulţi dintre timişorenii de aici au rămas, după ce s-a decis transformarea unor străzi circulate în zone pietonale, fără loc de parcare.

TimParkul, apă de ploaie pentru locatarii din centru

TimParkul nu pare să fie pe placul multora dintre locatarii din zona centrală, în mod special a celor care locuiesc pe străzi transformate în alei pietonale.

„Greu, dar găseam un loc de parcare pe Vasile Alecsandri sau pe o altă stradă. Acum nu mai ai acces deloc cu maşina. Nu are rost să-mi fac TimPark, pentru că am constatat că nu mă ajută deloc, îl plătesc degeaba. Să îmi fac abonament nu merită, pentru că n-am parcare niciunde în apropiere. Să plătesc la oră, ajung aproape la preţul cu care aş închiria o garsonieră la periferie. A făcut o prostie primarul. Voia centru pietonal, trebuia să se gândească şi la locuitorii de aici. Sunt clădiri cu mai multe apartamente, ba chiar şi un bloc în spatele magazinului Bega. Foarte puţine imobile au parcări interioare. Nu s-a gândit nimeni unde îşi vor pune oamenii ăştia maşinile?”, spune, cu năduf, un locatar de pe una dintre străzile pietonale din Cetate.

Parcare la două staţii de tramvai depărtare de casă

Timişorenii care locuiesc pe străzile transformate în zone pietonale se luptă de-a dreptul pentru locurile de parcare cu cetăţenii care au treabă în zonă sau cu angajaţii de la firmele din Cetate.

„Eu îmi parchez maşina cam la două staţii de tramvai depărtare de casă! Asta înseamnă că dacă mă duc la cumpărături, trebuie să car sacoşele pe jos până acasă sau să iau tramvaiul din locul unde am lăsat autovehiculul, să merg două staţii cu traistele după mine!”, spune un locatar din zona centrală.

E dificil, e drept, pentru persoanele care au locuinţa în centru. Sunt cazuri în care firmele au decis să îşi găsească alt loc de chirie, după ce au constatat că potenţialii clienţi nu au unde să îşi parcheze maşinile. E drept, nu e rău că zona Cetate se transformă într-un loc de promenadă, ba chiar e de lăudat. Este totuşi trist că se iau decizii fără ca reprezentanţii administraţiei locale să se gândească la confortul propriilor locuitori, propriilor votanţi, propriilor plătitori de taxe şi impozite…

Promisiuni au tot existat de-a lungul timpului, însă până în prezent nu s-a găsit nici o soluţie concretă pentru zona centrală a oraşului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “(GALERIE FOTO) Problema locurilor de parcare din centru, cea mai spinoasă pentru locuitorii din Cetate

  1. …sa inteleg ca masina cu numar de Italia e a unui turist care arde de nerabdare sa viziteze „noile vestigii” din centrul istoric? …. doar turistii au gratuitate la Timpark pentru stimularea turismului rural din Timisoara…. doar e sat fara caini nu ?!!!

  2. Cei care locuiesc in centru uita sa precizeze ca pana acum nu plateau impozit daca cladirea este cuprinsa in lista de imobilelor de patrimoniu, ba chiar a existat tentativa ca toti ceilalti timisoreni sa plateasca o taxa pentru renovarea acestor cladiri. Culmea tupeului consta in faptul ca multi proprietari din zona istorica inchireaza apartamentul cu 500-1000 euro dar nu vor sa dea un leu pe renovarea acestor imobilelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *