Preţurile apartamentelor, pe cartiere, la Timișoara

Vânzarea de imobile, în ușoară creștere

Cele mai mari diferenţe între preţurile apartamentelor pe cartiere, ajungând şi la peste 1.500 de euro pe metru pătrat util, pot fi observate în Bucureşti; la polul opus se situează Timişoara, unde pretenţiile vânzătorilor sunt vizibil mai apropiate, indiferent de zonă.

CITEȘTE ȘI: Atenție – Un nou tip de escrocherie vizează utilizatorii de WhatsApp

În deplin acord cu tendinţa înregistrată la nivel naţional, ritmul scumpirilor din cele mai mari pieţe rezidenţiale ale ţării a încetinit vizibil. Potrivit celui mai recent raport realizat de Imobiliare.ro şi Analize Imobiliare, în ultimele trei luni ale anului trecut, preţul mediu solicitat pentru un apartament s-a majorat în Cluj-Napoca cu 0,9%, până la o valoare de 1.530 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.520 euro pe metru pătrat util în trimestrul anterior).

CITEȘTE ȘI: Fratele lui Mirel Rădoi a fost transferat la Timişoara. Medicii încearcă să-i salveze viaţa

În ultimul trimestru al anului trecut, în Bucureşti, apartamentele s-au apreciat cu 1,1%, de la 1.280 la 1.300 de euro pe metru pătrat util. Cu un avans general de 1,2% la preţurile apartamentelor, Timişoara (foto) a ajuns, în ultimele trei luni din 2018, la o valoare medie de listare de 1.200 de euro pe metru pătrat util – păstrându-şi, astfel, locul în clasamentul naţional al oraşelor cu cele mai scumpe apartamente.

Timişoara

În capitala Banatului, marjele de creştere consemnate pe zone au fost mai mici decât în Bucureşti, dar şi decât în Cluj-Napoca. Astfel, cel mai mare avans, de 1,8%, a fost consemnat în arealul Bucovina-Simion Bărnuţiu-Gării-Dorobanţilor-Mircea cel Bătrân, o creştere similară (de 1,7%) având loc şi în Girocului-Soarelui-Buziaşului.

CITEȘTE ȘI: 424.000 de euro amendă pentru un şofer român de TIR, în Franţa. E dependent de jocuri de noroc

Pe următoarele locuri se situează zonele Şagului-Dâmboviţa-Iosefin-Steaua (+1,%), Lipovei-Aradului (+0,7%), dar şi Complex Studenţesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+0,2%).

La fel ca în celelalte două mari pieţe imobiliare ale ţării, Bucureşti şi Cluj-Napoca, şi în Timişoara au fost consemnate trimestrul trecut scăderi de preţuri pe segmentul apartamentelor.

CITEȘTE ȘI: Pentru a nu fi recunoscut de rude, un câştigător la Loto şi-a ridicat premiul deghizat

Cel mai semnificativ declin (-4,1%) a avut loc în Torontalului, această zonă fiind urmată de Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piaţa Maria (-2,2%) şi, respectiv, Braytim (-0,6%).

De menţionat este şi că, după un declin de 2,1% înregistrat trimestrul trecut, preţurile au stagnat în arealul Ultracentral-Medicină-Piaţa Unirii.

Faţă de Bucureşti şi Cluj-Napoca, oraşul de pe Bega se diferenţiază şi prin diferenţele relativ mici de preţ dintre cartiere, valorile medii de listare pentru un apartament variind între un maximum de 1.460 de euro pe metru pătrat şi un minimum de 1.150 de euro pe metru pătrat.

CITEȘTE ȘI: Apocalipsa multinaționalelor din vestul țării: Fabricile se închid sau se mută în alte ţări! Mii de oameni vor rămâne șomeri

Cel mai mare nivel de preţ se găseşte, ca şi trimestrul trecut, în zona Ultracentral-Medicină-Piaţa Unirii, unde pretenţiile vânzătorilor s-au menţinut la acelaşi nivel.

La polul opus, cele mai accesibile apartamente din Timişoara sunt cele din Şagului-Dâmboviţa-Iosefin-Steaua, pe următorul loc situându-se cele din Braytim, cu o valoare medie de listare de 1.170 de euro pe metru pătrat util.

Nu cu mult mai scumpe sunt şi locuinţele din Girocului-Soarelui-Buziaşului (1.180 de euro pe metru pătrat), cele din Bucovina-Simion Bărnuţiu-Gării-Dorobanţilor-Mircea cel Bătrân (tot 1.180 de euro pe metru pătrat) şi, respectiv, Torontalului (1.200 de euro pe metru pătrat util), potrivit adevarul.ro.

VEZI MAI MULTE aici


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Preţurile apartamentelor, pe cartiere, la Timișoara

  1. Buna seara, cine a facut studiul acesta de piata? Nu de alta dar as dori sa stiu si eu unde a vazut apartamente in braytim de 1,170 euro/mp util, sau nu stie probbabil ce inseamna zona braytim. Poate imi da si mie un raspuns administratorul pe email.

  2. Ce preturi umflate cu pompa )))Preturile sunt muuult mai mici si sunt in cadere libera.Sunt foarte multe locuinte de vinzare se construiesc inca 25000 de apartamente in urmatorii doi ani.Deci preturile sunt deja la case in Dumbravita 900 € mp la cheie si vor scadea cu 25%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *