424.000 de euro amendă pentru un şofer român de TIR, în Franţa. E dependent de jocuri de noroc

vama 1

424.000 de euro amendă pentru un şofer român de TIR, în Franţa. A recunoscut că dependent de jocuri de noroc, în faţa unui judecător care l-a condamnat la 4 ani de închisoare.

Gavril, un șofer român de camion în vârstă de 38 de ani, locuiește şi lucrează în Spania. Săptămâna trecută, a fost controlat la vama Boulou. Vameşii i-au luat la puricat atât semiremorca, cât şi cabina.

Sub patul său au descoperit 212 kg de rășină de canabis, sub saltea. A recunoscut că a încărcat marfa în apropiere de Barcelona și şi trebuia să o livreze la Lyon. Marţi a fost audiat în sala tribunalului din Perpignan, scrie lindependant.fr.

Povestea sa este similară cu a tuturor şoferilor audiaţi săptămânal la Perpignan: în dificultate financiară, el sa întâlnit în Spania cu un bărbat care i-a cerut să transporte drogurile pentru o sumă între 8.000 și 10.000 de euro.

Potrivit estimărilor vamale, canabisul găsit la român valorează 424.000 de euro, dar vândut cu amănuntul, valoarea lui e de două milioane de euro. Avocatul apărării i-a spus judecătorului că Gavril are mari probleme cu jocurile de noroc.

Românul a recunoscut că e un mpătimit al cazinourilor, de aici apărând şi problemele financiare. Mai mult, susţine sursa citată, şoferul a explicat că în ultimele luni a avariat alte două camioane pe care le conducea.

Tribunalul a decis că românul va sta 4 ani după gratii şi de asemenea l-a amendat cu valoarea stabilită de vameşi pentru droguri, 424.000 de euro, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *