424.000 de euro amendă pentru un şofer român de TIR, în Franţa. E dependent de jocuri de noroc

424.000 de euro amendă pentru un şofer român de TIR, în Franţa. A recunoscut că dependent de jocuri de noroc, în faţa unui judecător care l-a condamnat la 4 ani de închisoare.

Gavril, un șofer român de camion în vârstă de 38 de ani, locuiește şi lucrează în Spania. Săptămâna trecută, a fost controlat la vama Boulou. Vameşii i-au luat la puricat atât semiremorca, cât şi cabina.

Sub patul său au descoperit 212 kg de rășină de canabis, sub saltea. A recunoscut că a încărcat marfa în apropiere de Barcelona și şi trebuia să o livreze la Lyon. Marţi a fost audiat în sala tribunalului din Perpignan, scrie lindependant.fr.

Povestea sa este similară cu a tuturor şoferilor audiaţi săptămânal la Perpignan: în dificultate financiară, el sa întâlnit în Spania cu un bărbat care i-a cerut să transporte drogurile pentru o sumă între 8.000 și 10.000 de euro.

Potrivit estimărilor vamale, canabisul găsit la român valorează 424.000 de euro, dar vândut cu amănuntul, valoarea lui e de două milioane de euro. Avocatul apărării i-a spus judecătorului că Gavril are mari probleme cu jocurile de noroc.

Românul a recunoscut că e un mpătimit al cazinourilor, de aici apărând şi problemele financiare. Mai mult, susţine sursa citată, şoferul a explicat că în ultimele luni a avariat alte două camioane pe care le conducea.

Tribunalul a decis că românul va sta 4 ani după gratii şi de asemenea l-a amendat cu valoarea stabilită de vameşi pentru droguri, 424.000 de euro, conform observator.tv.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns