Motivele pentru care se va închide fabrica Rieker din Lugoj

rieker

Judeţul Timiş va rămâne în curând fără o altă mare întreprindere, după ce Nestle a anunţat că-şi va închide în următoarele săptămâni capacităţile de producţie de la Timişoara, acestea urmând să funcţioneze pe mai departe în Ungaria.

Fabrica de pantofi Rieker, care activează la Lugoj din februarie 1998 şi se numără printre cei mai mari angajatori din vestul ţării, se va închide în martie.
Criză de personal şi costuri ridicate

„Firmele de producţie ale concernului Rieker România au angajat, în cei peste 20 de ani de existenţă, peste 20.000 de salariaţi şi au fost produse aici peste 47 de milioane de perechi de pantofi.

Piaţa muncii este extrem de dinamică în judeţul Timiş, şi va fi din ce în ce mai competitivă, ceea ce face să crească din ce în ce mai mult costurile cu forţa de muncă”, se specifică în comunicatul companiei, în care se mai spune că sunt extraordinar de greu de găsit lucrătorii calificaţi, din cauza lipsei şcolilor profesionale.

„Productivitatea muncii este, de asemenea, în scădere. Aproximativ 65 la sută din personalul angajat face naveta, cu 11 autobuze, din localităţile din jurul Lugojului, unele maşini aducând angajaţii chiar şi de la 70 de kilometri, ceea ce înseamnă, de asemenea, costuri însemnate. Un alt aspect important este costul tot mai ridicat al utilităţilor, confruntându-ne cu o creştere de 35 la sută în ultimele trei luni.

Toţi aceşti factori fac nerentabilă şi nesustenabilă producerea unei cantităţi prea mici de pantofi, raportată la costurile în creştere. În consecinţă, ne vedem obligaţi să încetăm activitatea de producţie în România”, se spune în comunicatul semnat de Markus Rapp, directorul general al societăţii.
Aproape 700 de oameni rămân fără loc de muncă

De menţionat este că prin Lugoj au apărut încă din toamna anului trecut rumori cu referire la închiderea fabricii din acest an. Aproape 700 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă după ce compania îşi va înceta activitatea.

Compania Rieker România, înfiinţată în 1998, are capital majoritar elveţian. Cu doar câţiva ani în urmă, firma era în plină dezvoltare, atingând la un moment dat cea mai mare cifră de afaceri din România pe segmentul producţiei de încălţăminte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Motivele pentru care se va închide fabrica Rieker din Lugoj

  1. Maririle marca PSD un mar otravit de care romanii inca nu sunt constienti. Isi vor da seama cand va fi somajul in floare.Pana acuma ne-am chinuit sa atragem investitorii si acu psd īi goneste cu legi fiscale populiste menite sa atraga prostimea de partea lor pt a putea scapa apoi de dosare . Vor pleca rand pe rand …..si apoi ce facem dragi romani? Ne va plati dragnea taxele si ratele? Pt ca multi spun „Bine le face ca au venit sa profite de noi!” ceea ce e partial adevarat dar ar trebui sa fiti constienti ca fara profit nu merge nimica. Firmele romanesti sunt aproape inexistente si incapabile sa sustina un somaj asa mare in urma inchiderilor . Desteptarea natiune pana nu e prea tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *