O nouă provocare pentru Cristian Onofrei

Cristian Croitoru, cunoscut mai bine cu numele Onofrei, un pugilist de la categoria grea aflat la debut în ringul de kickboxing, este pregătit pentru întâlnirea cu ungurul Ferencz Szalma din cadrul ediţiei cu numărul doi a galei Danger Superfight.

Sportivul timişorean, în vârstă de 39 de ani, şi-a început cariera de boxer la AEM Timişoara, sub îndrumarea lui Ion Căprărescu şi Dan Gotnariu, a trecut apoi la Dinamo Bucureşti, iar în ultima perioadă s-a pregătit alături de Ginardo Gaşpar la sala clubului Ginbox de lângă Gara Mică.

Onofrei îl va întâlni în 26 martie pe nimeni altul decât deţinătorul centurii mondiale WTKA!

„Mă simt în formă, am doar o mică durere la umăr. Este primul meu meci de kickboxing, nu cred că voi face mai mult de două pe alte reguli decât cele de la box. Să vedem dacă îmi va permite timpul, am şi alte propuneri… De obicei nu mă interesează adversarul, mă concentrez doar asupra mea. Încerc să-mi pun în valoare tehnica de braţe, voi vedea la faţa locului cum voi contracara loviturile de picior ale adversarului”, ne-a declarat Onofrei.

El s-a referit şi la situaţia actuală din boxul românesc, sport aflat din luna ianuarie pe mâinile lui Vasile Câtea, noul preşedinte al federaţiei de specialitate: „Este dezastru în boxul românesc! Nu sunt bani, nu există condiţii pentru a face performanţă, nu te ajută nimeni ca sportiv… Toţi sperăm să se schimbe ceva în urma alegerilor de la federaţie. Din păcate, şi sportul timişorean este la pământ”.

Ginardo Gaspar„Onofrei se pregăteşte intens, el nu va avea un meci uşor. L-am văzut luptând pe adversarul său şi pot spune că este foarte tehnic. Pe de altă parte, dacă nu va alerga bine în ring şi-l va prinde Onofrei, va fi rău pentru sportivul din Ungaria. Onofrei loveşte puternic, are explozie în lovituri şi se va axa pe forţă. Mai avem de lucrat la condiţia fizică. Pregătim meciul ca să-l câştige în prima repriză”, ne-a spus şi antrenorul Ginardo Gaşpar.

El ne-a dezvăluit că sunt şanse mari ca gala „Danger Superfight”, care va avea loc în data de 26 martie, la sala „Constantin Jude”, să fie transmisă de postul cu acoperire naţională Sport.ro: „Ca noutate, am fost contactaţi de Sport.ro, gala ar putea fi transmisă în direct sau înregistrată! În proporţie de 90 la sută, treaba este clară, rămâne de văzut la ce oră pot ei să ne transmită. Ne-au cerut să o mutăm mai devreme de ora 20, dar nu putem face asta, pentru că în timpul zilei avem <<Cupa Ginbox>>. Pentru noi, acesta este un pas important. Fight-card-ul este foarte interesant pentru ei, mai trebuie să discutăm despre lumini”. Sâmbătă, la sala Ginbox a avut loc o nouă sesiune de sparring cu sportivi timişoreni. „Ultima dată am făcut 15 reprize, acum am avansat, am avut 20, iar cu următoarea ocazie poate vom face şi mai multe. Vom întrerupe aceste sparring-uri înainte de gală, ca să nu ne accidentăm. În timpul antrenamentelor exersăm procedee de kickboxing, iar în aceste sparring-uri le punem în aplicare”, ne-a mai spus Gaşpar.

Ginbox


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns