O eroină! Povestea Lidiei, o tânără imobilizată în scaun cu rotile care ajută copiii defavorizați, a impresionat o țară întreagă

lidia leahu

Lidia Leahu a fost diagnosticată la 14 ani cu o boală rară, distrofie musculară degenerativă. Tânăra a ajuns în scaun cu rotile, dar acest lucru nu a oprit-o să își atingă visele.

Nu a putut să profeseze în domeniul pe care l-a studiat, însă a reușit să facă toate lucrurile de care este pasionată.

CITEŞTE ŞI: Fenomene meteo extreme. Cod portocaliu și galben de ploi abundente și vijelii în Banat

Este frumoasă și talentată, pasionată de modeling, pictează, scrie poezii, dar – mai ales – ajută oameni aflați în situații speciale.

Lidia a înfiinţat o asociaţie, prin care desfăşoară campanii şi proiecte de ajutorare a tinerilor cu dizabilităţi.

Arădeanca Lidia Leahu are 32 de ani și are un master în Buget Public, Piețe Financiare şi Bănci. Nu a putut să își facă o carieră în domeniu pentru că boala nu i-a permis, însă a reușit să facă alte lucruri de care este pasionată.

CITEŞTE ŞI: O româncă a fost omorâtă în Spania de fostul iubit. Copiii celor doi se aflau în casă în momentul crimei. Video

Printre ele, să ajute oameni aflați în situații speciale, la fel ca ea. Este președintele asociației „Abilidy”, prin care desfășoară două proiecte în școli, până la sfârșitul anului 2019, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad.

CITEŞTE ŞI: Viaţa lui Cristi Borcea bate orice telenovelă. Spunea că o iubeşte enorm pe timişoreanca Alina, dar a înşelat-o

„Îi mulțumesc Inspectortului Școlar Arad că a avut încredere și a văzut proiectul ca ceva bun, care să aducă valoare în casa copiilor.

La unul dintre proiecte vin cu un seminar, pornind de la povestea mea de viață și vreau să fie un proiect motivațional, pentru că și eu am trecut prin școală și am avut o stimă de sine foarte scăzută, la fel, alți colegi de ai mei au avut și vreau să le dovedesc și să le arăt că indeferent de situația cu care se confruntă – poate vin din familii defavorizate, poate au o boală, cum am eu – au cel puțin o abilitate să o pună în valoare și să creadă în ei și în potențialul lor… și sigur își vor realiza visurile.

CITEŞTE ŞI: Acoperișurile clădirilor istorice din Cetate, oglindă a nepăsării proprietarilor (video)

Prin al doilea proiect le vom vorbi despre accidente, pentru că am întâlnit prin spitale, când am fost, tot felul de accidente stupide. De exemplu, dacă au căzut cu bicicleta și au rămas, tineri, în scaune rulante, până la căzut de pe pom… sau ce să mai spunem de accidente de motociclete sau de mașini.

Mai ales acum, în perioada verii, vreau să atrag atenția asupra accidentelor la bazinul de înot, pentru că foarte mulți sar în cap, își fracturează coloana și rămân în scaun rulant pentru toată viața… și se schimbă într-o fracțiune de secundă totul.

CITEŞTE ŞI: Un mare ştrand termal face valuri în judeţ (foto)

Vrem să le vorbim tinerilor, cumva să îi facem să conștientizeze, să fie puțin responsabili… nu să îi facem să le fie frică, dar eu zic că dacă vom salva măcar câțiva oameni să nu ajungă în scaun rulant, visul nostru se îndeplinește.

Îi mai lăsăm pe cei care doresc – nu-i obligăm pe niciunul! – să se așeze într-un scaun rulant și facem activități sportive, ceva concursuri, ca să vadă cum e.

Chiar acum am început proiectul, copiii sunt foarte încântați și mă bucur”, a spus Lidia în emisiunea „Previziuni”, moderată de Nadina Câmpean.

Tânăra și-a deschis și un blog – lidialeahu.ro, unde a reușit să ducă mai departe mai multe povești de viață care fac parte din proiectul „The Scar” – Cicatricea, primul proiect al asociației „Abilidy”.

VEZI MAI MULTE PE specialarad.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *