Multe ar trebui făcute într-o comună din Timiş, dar întotdeauna există un…”dar”

otelec 1

Când e vorba de finanțări nerambursabile, nu e bine să fii oraș sub 10.000 de locuitori și nici comună cu mai puțin 2.000 de suflete. Dar uite că sunt și multe dintre acestea.

Dacă ne referim la aceste administrațiile defavorizate de această grilă de neînțeles, trăgând linie nu putem constata decât că au rămas în urmă din punct de vedere al procesului de urbanizare.

În această situație se află, fără să vrea, comuna Otelec, care are două sate componente și circa 1.700 de locuitori. Aici, de aceea, mereu au existat munți de piatră spartă în fața primăriei pentru a fi pusă pe străzi, iar asfalt doar pe șoseaua județeană care le străbate.

Citeşte şi: IMAGINI HALUCINANTE cu un senator în Parlament

Deși au existat proiecte de asfaltare și până acum, cu eligibilitatea s-a stat rău din motivul menționat. E bine că alimentarea cu apă s-a finalizat în centrul de comună, dar la Iohanisfeld este doar în proporție de 30 la sută realizată.

Pentru canalizare, urmează să se depună un proiect, pentru că se vorbește că ar fi dispărut condiția cu numărul de locuitori, a declarat primarul Valentin Pascu.

În materie de investiții a enumerat însă și altele care ar trebui făcute: after school, extinderea primăriei, o sală de sport, dar și câte o anexă la căminele culturale din cele două sate. Deocamdată, se completează însă proiectul pentru asfaltări, pentru a fi redepus.

Până ce modernizarea va avea o altă față și la Otelec, e bun și optimismul că va iubi cineva acolo sus și această comună, nu doar locuitorii săi, aflați acasă ori… pretutindeni, pentru a avea parte de o viață mai bună.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *