„Miercurea sirenelor”. Semnalul „alarmă la dezastre” este auzit astăzi, în intervalul orar 10-11

„Miercurea sirenelor”. Semnalul „alarmă la dezastre” este auzit astăzi, în intervalul orar 10-11

„Miercurea sirenelor”. Semnalul „alarmă la dezastre” este auzit astăzi, în intervalul orar 10-11.

Astăzi, 01 martie 2023, se va relua exercițiul național „𝗠𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗲𝗮 𝗔𝗹𝗮𝗿𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿”. Astfel, în intervalul orar 10-11, se vor testa și verifica echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Pe timpul simulărilor vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

CITEȘTE ȘI: Sancțiune de 30.000 de lei pentru arderea de deșeuri în cartierul Kuncz

În perioada vizată, locuitorii din județul Timiș vor auzi semnalul „alarmă la dezastre”, compus din 𝟓 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐞 𝐚 𝐜𝐚̂𝐭𝐞 𝟏𝟔 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐜𝐮 𝐩𝐚𝐮𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟏𝟎 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐞𝐥𝐞.

În imagine sunt prezentate măsurile pe care trebuie să le realizeze cetățenii într-o situație reală care impune declanșarea sistemului de alarmare a populației.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență.

INFO BACKGROUND

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice,au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *