Invitați de marcă la deschiderea anului universitar 2023-2024, la USVT

Invitați de marcă la deschiderea anului universitar 2023-2024, la USVT

Invitați de marcă la deschiderea anului universitar 2023-2024, la USVT

Cu cea mai bună admitere din ultimii 30 de ani, după cum a afirmat rectorul Cosmin Popescu, ocupându-se inclusiv numărul locurilor cu taxă, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara (USVT) și-a confirmat poziția în cadrul celor mai căutate instituții de învățământ superior din țară.

La festivitatea de deschidere a anului universitar 2023/2024, au fost prezente personalități reprezentative pentru comunitatea locală, despărțite de culoarea politică, dar împreună pentru educație: Alfred Simonis – președintele Camerei Deputaților, Mihai Ritivoiu – prefectul Timișului, Alin Nica – președintele CJT, Dominic Fritz – primarul Timișoarei, Cosmin Tabără – viceprimarul Timișoarei și tatăl său, Valeriu Tabără, fost ministru al agriculturii, Aura Danielescu – inspector școlar general al ISJ Timiș, precum și academicianul Păun Ion Otiman, fost rector al universității în perioada 1990-2004.

Alături de aceștia, invitat special a fost episcopul vicar al Mitropoliei Timișoara, Paisie Lugojeanul, care i-a îndemnat pe studenți să privească viața atât din perspectiva științei, cât și a credinței.

Evenimentul a fost deschis prin intonarea imnului României și a imnului academic ”Gaudeamus Igitur”, interpretări asigurate, pe scena sălii festive a instituției, de corul de studenți ai universității.

CITEȘTE ȘI: Jasmina Ciocoiu va lupta la europeanul de kempo. Titrata sportivă din Moşniţa Nouă va reprezenta România la cel mai înalt nivel

Cuvântul de deschidere i-a aparținut rectorului universității, Cosmin Popescu, care, amintind de faptul că, în acest an universitar, studenților români li se vor alătura aproximativ 500 de colegi din 33 de țări, s-a adresat nu doar în română, ci și în limbile engleză și franceză.

În discursul său de bun-venit adresat noilor și vechilor membri ai comunității academice, rectorul universității a lansat invitația către studenții sosiți din alte părți de a cunoaște o parte din spiritul nostru românesc, vizitând expoziția de lucrări ale sculptorului Constantin Brâncuși, din cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara.

Potrivit organizatorilor, numărul participanților la eveniment a fost atât de mare, încât s-a apelat și la transmisiunea live, pe pagina de Facebook a universității, precum și în alte trei amfiteatre din incinta instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *