Invitați de marcă la deschiderea anului universitar 2023-2024, la USVT
Cu cea mai bună admitere din ultimii 30 de ani, după cum a afirmat rectorul Cosmin Popescu, ocupându-se inclusiv numărul locurilor cu taxă, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara (USVT) și-a confirmat poziția în cadrul celor mai căutate instituții de învățământ superior din țară.
La festivitatea de deschidere a anului universitar 2023/2024, au fost prezente personalități reprezentative pentru comunitatea locală, despărțite de culoarea politică, dar împreună pentru educație: Alfred Simonis – președintele Camerei Deputaților, Mihai Ritivoiu – prefectul Timișului, Alin Nica – președintele CJT, Dominic Fritz – primarul Timișoarei, Cosmin Tabără – viceprimarul Timișoarei și tatăl său, Valeriu Tabără, fost ministru al agriculturii, Aura Danielescu – inspector școlar general al ISJ Timiș, precum și academicianul Păun Ion Otiman, fost rector al universității în perioada 1990-2004.
Alături de aceștia, invitat special a fost episcopul vicar al Mitropoliei Timișoara, Paisie Lugojeanul, care i-a îndemnat pe studenți să privească viața atât din perspectiva științei, cât și a credinței.
Evenimentul a fost deschis prin intonarea imnului României și a imnului academic ”Gaudeamus Igitur”, interpretări asigurate, pe scena sălii festive a instituției, de corul de studenți ai universității.
CITEȘTE ȘI: Jasmina Ciocoiu va lupta la europeanul de kempo. Titrata sportivă din Moşniţa Nouă va reprezenta România la cel mai înalt nivel
Cuvântul de deschidere i-a aparținut rectorului universității, Cosmin Popescu, care, amintind de faptul că, în acest an universitar, studenților români li se vor alătura aproximativ 500 de colegi din 33 de țări, s-a adresat nu doar în română, ci și în limbile engleză și franceză.
În discursul său de bun-venit adresat noilor și vechilor membri ai comunității academice, rectorul universității a lansat invitația către studenții sosiți din alte părți de a cunoaște o parte din spiritul nostru românesc, vizitând expoziția de lucrări ale sculptorului Constantin Brâncuși, din cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara.
Potrivit organizatorilor, numărul participanților la eveniment a fost atât de mare, încât s-a apelat și la transmisiunea live, pe pagina de Facebook a universității, precum și în alte trei amfiteatre din incinta instituției.