Prognoza pentru următoarele două săptămâni. Variații de temperaturi și ploaie după 11 octombrie, în Banat

Prognoza pentru următoarele două săptămâni. Variații de temperaturi și ploaie după 11 octombrie, în Banat

Prognoza pentru următoarele două săptămâni. Variații de temperaturi și ploaie după 11 octombrie, în Banat

Vremea va fi, în general, caldă pe durata următoarelor două săptămâni. Din 4 octombrie, se va răcori, după care urmează variații de temperatură, cu maxime de 26 de grade, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă în perioada 2 – 15 octombrie.

BANAT

În primele zile ale lunii octombrie vremea se va încălzi, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în data de 4 octombrie, când media maximelor termice va fi de 25…27 de grade, iar a minimelor se va stiua în jurul a 11 grade. Va urma un proces de răcorire treptată până la mijlocul intervalului de prognoză, când maximele vor atinge în medie 21…23 de grade, iar minimele 7…9 grade. Ulterior, media valorilor de temperatură maximă vor avea variații între 21 și 26 de gade, iar de temperatură minimă între 8 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 11 octombrie.

CRIȘANA

Vremea va fi în încălzire până în data de 4 octombrie când media maximelor termice va fi de 24…25 de grade, iar a minimelor va atinge 10…11 grade. În următoarele trei zile, vremea se va răcori cu aproximativ 4 grade, apoi media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 20 și 25 de grade, în timp ce a minimelor între 6 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 11 octombrie.

TRANSILVANIA

Până în data de 4 octombrie vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge să atingă, în medie, 24 de grade, iar minimele din dimineața următoare vor fi de 10…11 grade. Vor urma trei zile de răcorire, în medie cu 5 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză vor fi variații ale mediei temperaturilor maxime între 19 și 24 de grade, iar a minimelor între 5 și 9 grade. Ploi slabe vor fi posibile doar trecător și pe suprafețe restrânse.

MARAMUREȘ

În primele zile ale lunii octombrie vremea se va încălzi, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în jurul datei de 4 octombrie, când media maximelor termice va fi de 23…24 de grade, iar a minimelor de 10…11 grade. Va urma un proces de răcorire treptată până vineri, 7 octombrie, când maximele vor atinge în medie 19…20 de grade, iar minimele 6…7 grade. Ulterior, media valorilor de temperatură maximă vor avea variații între 19 și 23 de gade, iar de temperatură minimă între 6 și 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 5 octombrie, precum și după data de 11 octombrie.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi până în data de 4 octombrie când media maximelor termice va fi de 26…27 de grade, iar a minimelor va atinge 12…13 grade. În următoarele trei zile, vremea se va răcori cu aproximativ 5 grade, apoi media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 19 și 24 de grade, în timp ce a minimelor între 7 și 11 grade. Ploi slabe vor fi posibile doar trecător și pe suprafețe restrânse.

DOBROGEA

Variațiile de temperatură nu vor fi semnificative, în general, media maximelor termice se va situa între 21 și 25 de grade, iar a minimelor între 11 și 15 grade. Probabilitate de ploaie va fi mai ridicată după data de 12 octombrie.

MUNTENIA

Media maximelor termice va fi în creștere până în data de 4 octombrie, când va atinge 27…28 de grade. În următoarele 3 zile va fi în scădere și se va situa între 22…24 de grade, apoi va avea variații în general între 23 și 26 de grade. Media minimelor termice va avea valori între 8 și 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în zilele de 5 și 6 octombrie și după data de 12 octombrie.

CITEȘTE ȘI:  Campanie pentru depistarea cancerului de sân. Specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara readuc în atenție importanța prevenției pentru această afecțiune

OLTENIA

Maximele termice vor fi în creștere până în data de 4 octombrie, când media lor se va situa în jurul valorii de 26 de grade. În următoarele 3 zile vor scădea, iar în medie vor atinge 22…23 de grade, apoi vor avea variații în general între 21 și 25 de grade. Media minimelor termice va fi între 7 și 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 12 octombrie.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va avea variații între 11 și 16 grade, iar a minimelor, în general, între 2 și 7 grade. Trecător va ploua, dar, în general, pe arii restrânse și slab cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul zilei de 5 octombrie și după data de 10 octombrie.

sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *